- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Arkadaşlarınla konuşurken hangi nezaket kuralları?
İyi bir dinleyici olmalı ve söylenenleri de kaçırmamaya çalışmalısınız. Konuşurken karşınızdakilerin dikkatini, parmaklarınızı çıtlatarak, masada tempo tutarak başka tarafa çekmeyiniz. Başkası konuşurken de ciddiyetle dinleyiniz, fikirlerine hürmet ediniz. Asla lüzumsuz gülmeyiniz.Konuşurken hangi durumlarda hangi nezaket ifadelerini kullanırız?
Günlük hayatta en çok kullandığımız nezaket ifadeleri ise, af edersiniz, özür dilerim, rica ederim, günaydın, iyi akşamlar, iyi geceler, üzgünüm, tünaydın, pardon, lütfen, bakar mısınız? gibi ifadelerdir.Törenlerde ilk konuşmayı kim yapar?
Karşılamada üsstler başta, uğurlamada ise sondadır. Törenlerde konuşma sırası asttan üste doğrudur. Açılış konuşmasını evsahibi, son konuşmayı onur konuğu yapar.
3 nezaket kurallarını ve bunların nerelerde uygulanır?
Üç nezaket kuralını ve bunların nerelerde uygulanırProtokolde Vali mi milletvekili mi?
Önde vali, yanında Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı karşılar. Tören kıtasının denetlenmesinden sonra da tören sırasında bulunan Milletvekili ve protokole tabi diğer yetkililer bulunur.5 tane nezaket kuralları nelerdir?
Nezaket kuralları şu şekildedir:
Toplum içinde uyulması gereken nezaket kuralları, yere tükürmemek, etrafı temiz tutmak, insanlara yer ve yol vermek, insanlarla saygılı bir şekilde konuşmak, kaba olmamak, yol göstermek, yardım etmek gibi kurallardır. Bu kurallara uyulması insanları iyi birer birey yaparlar.