- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Arkadaşlarımıza yardım etmek neden önemlidir?
Cevap: Komşularımız bize en yakın insanlardır. Yardıma ihtiyacımız olduğunda bize ilk yardım edecek kişiler komşularımızdır. Komşularımıza yardım edersek, onlar da bize yardım ederler. Bir gün mutlaka komşumuzun yardımına ihtiyaç duyacağımız için her fırsatta biz de onlara yardım etmeliyiz.Komşularımıza yardım etmek neden önemlidir anlatınız?
Çünkü komşularımız, her zaman dip dibe olduğumuz, yeri geldiğinde mutluluğumuzu, yeri geldiğinde üzüntümüzü, yeri geldiğinde de bir tabak yemeğimizi paylaştığımız insanlardır. Ayrıca komşularımıza yardım etmek, birbirimizi sevmemize, toplumsal barış ve huzuru sağlamaya yardımcı olur.
İnsanlara yardım etmenin faydaları nelerdir?
Araştırmacılara göre başkalarına yardım etmek hissettiğimiz sosyal bağları güçlendirdiği için sağlımıza olumlu etki ediyor. Yardım ettiğimiz insanlara daha yakın hissetmek, başkalarıyla kurduğumuz, sağlığımız üzerinde büyük etkisi olan ilişkilerimizi güçlendiriyor olabilir.
Ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ne demek?
Hayır- severlik ise, yoksullara, düşkünlere, zayıflara yani yardıma muhtaç olanlara ya da herkese, iyilik ve yardım etmeyi sevmek, bu yolda çaba sarf etmek demektir.1 Bu kelimenin anlamına uygun olarak insanların iyiliği ve ihtiyaçlarının görülmesi için çalışan kişilere hayırsever denilmiştir.Komşularımıza nasıl yardım edebiliriz?
Evde küçük çocuğumuz varsa, önemli bir işimiz çıktığında çocuğumuzu onlara emanet edebiliriz. Paraya ihtiyacımız olduğunda onlardan borç alabiliriz. Bizde olmayan bir eşya lazım olduğunda onlardan emanet olarak alabiliriz. Bunlar dışında düğün, cenaze gibi törenlerde komşularımız hemen yardımımıza koşarlar.
İyilik yapmak neden önemli?
İnsanların toplumla ve kurumlarla olan bağını güçlendirir. İyilik, toplumun gelişmesinde katma değer yaratır. Toplumsal ilişkilerde bakım ve onarım sağlar. Toplumsal yaşamda ortaya çıkabilecek istenmeyen durumların önlenmesi ve önüne geçilmesi bakımından sigorta görevi görür.
Ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin toplumsal açıdan önemi ne olabilir?
Okul ve çevrede yapılan yardımlaşma etkinliklerine öğrencilerin katılımının da sağlanması önemlidir. Küçük yaşlardan itibaren verilmesi gereken davranışlardan biri olan yardımlaşma konusu oldukça önemlidir. Çünkü bireyler çevrelerine duyarlı olan bireyler olarak yetişmeleridir.Kişinin Allah rızasını kazanmak için kişisel servetinden ihtiyaç sahiplerine vermesine ne denir?
İnfak, kelime anlamı itibarıyla “bitirmek, elden çıkarmak” gibi anlamlara gelse de dini bir terim olarak “Allah’ın rızasını (hoşnutluğunu) kazanmak amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara yardımda bulunması” anlamına gelir.
Aynı apartmanda yaşayan komşular nelere dikkat etmeli?
Apartmanda Uyulması Gereken Başlıca Kurallar Balkondan halı, kilim, silkelenmemesi gerekiyor. Ayrıca alt komşularının camlarını kirletecek materyaller atılmaması da gerekiyor. Çöpler apartman içerisine atılmaması gerekiyor. Kapının önüne çıkarılan çöplerin, zamanında bırakılmasına özen gösterilmelidir.
Komşularımıza karşı görevlerimiz nelerdir?
Bunlara ilave olarak zaman zaman birbirlerine hediye göndermeleri, karşılaştıkları zaman birbirine güler yüz gösterip selamlaşmaları, yardıma çağırdıkları zaman hemen gitmeleri gibi diğer komşuluk esaslarına da uymaya çalışılmalıdır. Öyle komşularımız vardır ki bizim için çok değerlidir.Sokak hayvanları korumak için neler yapılabilir?
Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabilirsiniz?