AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arka planda calisan uygulamalari nasil kapatiriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatırız?​

- Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin.
- Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin.
- Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
- Arka planda çalışmasını istemediğiniz bir uygulamaya tıklayarak çalışmasını durdurabilirsiniz.

Arka plan yenileme nedir?​

Arka planda yenileme nedir? Bir mobil uygulama eğer günün belirli zamanlarında bildirim gönderiyorsa, konum bilgilerinize her zaman ulaşma izni verdiyseniz ya da arkada bir medya oynatıyorsa arka planda yenileniyor demektir.

Bilgisayarda arka planda çalışan uygulamaları nasıl görebilirim?​

Bilgisayarda arka planda çalışan uygulamaları nasıl görebilirim?
Windows’da Arka Plan Çalışan Programların Performansı Etkilediği Nasıl Görülür? “ctrl + shift + esc” tuşlarına bastığınızda yukarı resimdeki görev yöneticisi ekranı karşınıza çıkacaktır. Karşınıza bu ekran çıkmıyorsa sol alttan “Diğer Ayrıntılar“ı tıklayarak yukarıdaki gösterilen menüleri görebilirsiniz.

iPhone arka plan yenileme nedir?​

Arka Planda Uygulama Yenile özelliğini kullanırsanız askıya alınmış uygulamalar güncellemeleri ve yeni içerikleri kontrol edebilir. Askıya alınmış uygulamaların yeni içerikleri kontrol etmesini istiyorsanız Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile bölümüne giderek Arka Planda Uygulama Yenile’yi açın.

Windows arka plan uygulamaları nedir?​

Windows 10’da, etkin olarak uygulamanın penceresinde olmasanız bile işlem yapmaya devam edebilecek uygulamalar kullanabilirsiniz. Bunlar, genellikle arka plan uygulamaları olarak adlandırılır. Başlangıç’a gidin, ardından Ayarlar > Gizlilik > Arka plan uygulamaları’na gidin.

Arka plan uygulamaları nasıl kapatılır PC?​

Arka plan uygulamaları nasıl kapatılır PC?
Yöntem #2: Gizlilik ayarlarından arka planda çalışan programları kapatma:
- Adım #1: Başlat menüsünden Ayarlar uygulamasını açın.
- Adım #2: Gizlilik menüsüne giriş yapın.
- Adım #3: Sol çubuktan Arka plan uygulamaları sekmesine tıklayın.
- Adım #4: İstediğiniz uygulamanın yanında bulunan düğmeyi kapatın.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmanın farklı yolları mobil cihazlar ve bilgisayarlar için değişiklik gösterebilir. Aşağıda verilen yönergeler faydalı olabilir:

**Mobil Cihazlar İçin:**

1. **Android Cihazlar:**
- Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girerek "Çalışan Servisler" kısmını kontrol edebilir ve istenmeyen uygulamaların çalışmasını durdurabilirsiniz.

2. **iPhone Cihazlar:**
- Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile bölümüne giderek istediğiniz uygulamaların arka planda yenilenmesini ayarlayabilirsiniz.

**Bilgisayarlar İçin:**

1. **Windows İşletim Sistemi:**
- Klavyeden "ctrl + shift + esc" tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni açın.
- Sol alt köşedeki "Diğer Ayrıntılar"ı tıklayarak arka planda çalışan uygulamaları görebilirsiniz.
- Başlangıç’a gidin, ardından Ayarlar > Gizlilik > Arka plan uygulamaları’na giderek istenmeyen uygulamaları kapatabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek mobil cihazlarınızda ve bilgisayarlarınızda arka planda çalışan uygulamaları kapatmak ve kontrol etmek mümkün olacaktır. Uygulamaların arka planda çalışması cihazınızın performansını etkileyebileceğinden, gereksiz uygulamaları kapatmak önemli olabilir.

Geri