AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Arka planda çalışan programları nasıl görürüm? Arka planda çalışan programları tespit etmek için bazı adımlar izlemek gerekmektedir. İlk olarak, bilgisayarınızda çalışan tüm programları görmek için Görev Yöneticisi’ni açabilirsiniz. Ardından, Hizmetler sekmesine geçerek, arka planda çalışan hizmetleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca, Başlangıç sekmesine geçerek, bilgisayarınızın başlangıcında otomatik olarak çalışan programları görebilirsiniz. Bu adımları takip ederek, arka planda çalışan programları kolayca tespit edebilirsiniz. Unutmayın, bilgisayarınızda gereksiz programların arka planda çalışması performans sorunlarına neden olabilir.
İçindekiler

Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm?​

Arka planda çalışan programları görmenin birkaç farklı yolu vardır. İşletim sistemi ve kullanılan cihazın özelliklerine bağlı olarak farklı yöntemler kullanılabilir. İşte arka planda çalışan programları görmeniz için bazı yöntemler:

1. Görev Yöneticisi’ni Kullanarak Arka Planda Çalışan Programları Görme​

Windows işletim sistemine sahipseniz, Görev Yöneticisi’ni kullanarak arka planda çalışan programları görebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Görev çubuğunda sağ tıklayarak “Görev Yöneticisi”ni seçin.
Adım 2: Açılan pencerede “Ayrıntılar” sekmesine geçin.
Adım 3: Burada arka planda çalışan tüm programları görebilir ve gerektiğinde sonlandırabilirsiniz.

2. Aktivite İzleyici’ni Kullanarak Arka Planda Çalışan Programları Görme​

Mac işletim sistemine sahipseniz, Aktivite İzleyici’ni kullanarak arka planda çalışan programları görebilirsiniz. İşte nasıl yapacağınız:
Adım 1: Uygulamalar klasöründen “Yardımcı Programlar”ı açın.
Adım 2: Aktivite İzleyici’ni açın.
Adım 3: “CPU” veya “Bellek” sekmesine geçerek arka planda çalışan programları görebilirsiniz.

3. Komut Satırı’nda Arka Planda Çalışan Programları Görme​

Linux işletim sistemine sahipseniz, Komut Satırı’nı kullanarak arka planda çalışan programları görmeniz mümkündür. İşte nasıl yapacağınız:
Adım 1: Terminali açın.
Adım 2: “ps aux” komutunu girin.
Adım 3: Bu komutla arka planda çalışan tüm programları görüntüleyebilirsiniz.

4. Üçüncü Parti Uygulamaları Kullanarak Arka Planda Çalışan Programları Görme​

Ayrıca, arka planda çalışan programları görmeniz için çeşitli üçüncü parti uygulamalar da bulunmaktadır. Bu uygulamaları indirerek ve kurarak arka planda çalışan programları daha ayrıntılı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Bazı popüler üçüncü parti uygulamalar şunlardır: Process Explorer, Activity Monitor, htop.
Yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini kullanarak arka planda çalışan programları görüntüleyebilir ve gerektiğinde yönetebilirsiniz. Unutmayın, arka planda çalışan bazı programlar sistem için önemlidir ve kapatılmamalıdır. Bu nedenle, programları sonlandırmadan önce ne işe yaradıklarını ve sonuçlarının ne olabileceğini iyi anlamak önemlidir.

Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm?​

Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm?
Arka planda çalışan programları görmek için Görev Yöneticisi’ni kullanabilirsiniz.
Arka planda çalışan programları görmek için Windows Görev Çubuğu’nu kullanabilirsiniz.
Arka planda çalışan programları görmek için sistem tepsisini kontrol edebilirsiniz.
Arka planda çalışan programları görmek için komut istemcisini kullanabilirsiniz.
Arka planda çalışan programları görmek için performans izleme aracını kullanabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm? Görev Yöneticisi’ni kullanarak görebilirsiniz.
Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm? Windows Görev Çubuğu’nu kullanarak görebilirsiniz.
Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm? Sistem tepsisini kontrol ederek görebilirsiniz.
Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm? Komut istemcisini kullanarak görebilirsiniz.
Arka Planda Çalışan Programları Nasıl Görürüm? Performans izleme aracını kullanarak görebilirsiniz.

Geri