AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arka plan verilerini nasil acabilirim?

Editör

Yeni Üye

Arka plan verilerini nasıl açabilirim?​

Arka plan verilerini açma
- Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın.
- Ağ ve internet’e dokunun.
- Veri kullanımı Veri tasarrufu’na dokunun.
- Veri tasarrufu kapalıysa başka bir işlem yapmanız gerekmez.
- Sınırsız veri erişimi’ne dokunun.
- Aşağı kaydırıp Google Play Store.
- Etkinleştirmek istediğiniz uygulamaya veya hizmete dokunun.

Arka planda çalışan programları nasıl görebilirim?​

Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin. Adım #2: Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin. Adım #3: Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.

Arka plan uygulamaları nasıl kısıtlanır?​

Arka plan uygulamaları nasıl kısıtlanır?
- Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin.
- Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin.
- Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
- Arka planda çalışmasını istemediğiniz bir uygulamaya tıklayarak çalışmasını durdurabilirsiniz.

Arka planda çalışan uygulamalar ne demek?​

Bir mobil uygulama eğer günün belirli zamanlarında bildirim gönderiyorsa, konum bilgilerinize her zaman ulaşma izni verdiyseniz ya da arkada bir medya oynatıyorsa arka planda yenileniyor demektir. Özetlemek gerekirse bir mobil uygulamanın pil ömrünüzden ve mobil verinizden tüketmesi için yalnızca açılması gerekmez.

Arka planda çalışan programlar nasıl kapatılır?​

Adım #1: Başlat menüsünden Ayarlar uygulamasını açın. Adım #2: Gizlilik menüsüne giriş yapın. Adım #3: Sol çubuktan Arka plan uygulamaları sekmesine tıklayın. Adım #4: İstediğiniz uygulamanın yanında bulunan düğmeyi kapatın.

Açık olan herhangi bir program nasıl kapatılır?​

Açık olan herhangi bir program nasıl kapatılır?
Windows 10’da Arka Planda Çalışan Uygulamalar Nasıl Kapatılır
- Ctrl + Alt + Delete tuşlarına aynı anda basarak görev yöneticisini açın.
- Görev yöneticisinden “Başlangıç Bölümüne Tıklayın”
- Buradan kapatmak istediğiniz programın üzerine sağ tıklayın.
- Ardından devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.

Arka plan ne anlama gelir?​

Arka Plan, herhangi bir eylemde daha geri planda yer alan ve asıl eylemin kendisi olmadığı herhangi bir şeyi açıklamak için kullanılan sözcüktür. Bilgisayarlarımızda, yazılımlarımızda ve hatta web sitelerimizde arka plan resmi kullandığımızda asıl amacın dışına çıkmamış oluruz.

Uygulama arka planda çalışıyor ne demek?​

Uygulama arka planda çalışıyor ne demek?

Bir uygulama arka planda çalışıyorsa, şu an kullanılmadığı halde işlem yapmaya devam eden ve güç tüketmeye devam eden bir uygulamayı ifade eder. Örneğin, bir mesajlaşma uygulaması gelen mesajları almak ve bildirim göndermek için arka planda çalışabilir. Arka planda çalışan uygulamalar genellikle pil tüketimini artırabilir ve veri kullanımını etkileyebilir. Bu nedenle, gereksiz arka plan işlemlerini kapatmak pil ömrünü ve performansı korumak adına önemlidir.

Eğer belirli bir uygulamanın arka planda çalıştığını fark ederseniz, bu uygulamanın ayarlarına girerek arka planda çalışmasını durdurabilir veya kısıtlayabilirsiniz. Bu sayede gereksiz güç tüketimini ve veri kullanımını azaltarak cihazınızın performansını artırabilirsiniz.

Geri