AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arka plan verilerini kisitla nasil kapatilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Arka plan verilerini kısıtla nasıl kapatılır?​

Bu uygulamaların arkaplanda veri indirmesini kısıtlayarak gereksiz internet kullanımını önemli ölçüde azaltabilirsiniz. “Ayarlar > Ağ ve İnternet > Veri Kullanımı” sekmesinde ekranı aşağı kaydırarak veri kullanımını kısıtlamak istediğiniz uygulamaya tıklayın, sonrasında arka plan verisini kısıtla seçeneğine tıklayın.

Arka plan verileri ne demek?​

Play Store uygulamasını kullanmak için cihazınızda arka plan verilerini açmanız gerekecektir. Bu seçenek, uygulamaların, onları kullanmadığınız bir sırada daha sonra kullanılmak üzere veri indirebileceği veya bildirimde bulunabileceği anlamına gelir. Ayarlar, her Android sürümünde farklıdır.
Arka plan uygulamaları nerede?
Adım #1: Telefonunuzun Ayarlar kısmından “Geliştirici Seçenekleri”ne girin. Adım #2: Açılan pencerede “Çalışan Servisler” kısmına girin. Adım #3: Açılan yeni menü ve listede arka planda çalışan uygulamaları göreceksiniz.
Arama arka planı nedir?
Arka Plan, herhangi bir eylemde daha geri planda yer alan ve asıl eylemin kendisi olmadığı herhangi bir şeyi açıklamak için kullanılan sözcüktür. Bilgisayarlarımızda, yazılımlarımızda ve hatta web sitelerimizde arka plan resmi kullandığımızda asıl amacın dışına çıkmamış oluruz.

Instagram arka plan verisi nedir?​

Instagram’da herhangi bir sayfayı açtığınız anda gördüğünüz tüm video ve fotoğraflar aslında arka planda yapılan bir istekle mobil veri harcıyor ve yükleniyor. Yani uygulamanın anasayfasını açıp, aşağılara doğru hızlıca inseniz bile bakmadığınız fotoğraflar ve videolar için bile internet verisi kullanılıyor.

Bilgisayarda arka plan ne işe yarar?​

Arka planda çalışan uygulamalar, istemsiz bildirimler gönderebilir, güncellemeleri kontrol edebilir ve sizden bilgiler çalabilir. Arka plan çalışan uygulamaları kapatmak hem güvenik hem de bilgisayarınızın performansı için faydalıdır.

Geri