AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arka kapi saldirisi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Arka kapı saldırısı nedir?​

Arka kapı (Backdoor), çeşitli yollarla sistemin içine yerleştirilen, sistemin dinlenmesine ve müdahalesine olanak tanıyan bir siber saldırı yöntemidir.
Backdoor virüsü nedir?
Backdoor denilen zararlı yazılımlar genel itibariyle korsan için arka kapı oluşturmayı hedefleyen zararlı türleridir. Antivirüs veya IS yazılımları tarafından genelde duruma göre kolayca tespit edilebilmektedirler. Genel itibariyle sistemlerdeki güvenlik açıklarından yararlanırlar.
Backdoor Attack nedir?
Backdoor, Türkçesiyle Arka Kapı bir sisteme izinsizce giriş yapmak için sistem üzerinde açık oluşturma işlemidir. Backdoor, sayesinde bir internet korsanı sisteme dilediği her an giriş yapabilir ve sistem üzerindeki kaynakları habersizce dilediği şekilde kullanabilir.

Backdoor trojan nedir?​

Trojan-Backdoor: Trojan’ın popüler bir türüdür. Siber suçluların daha sonra uzaktan erişim aracı (RAT) kullanarak bilgisayarınıza dilediği zaman ulaşabilmesini sağlayan bir arka kapı oluşturur. Bu trojan çeşidi, bilgisayar üzerinde tam kontrol sağladığından, tehlikeli ancak yaygın olarak kullanılan bir virüstür.
Backdoor nedir bilgisayar?
Arka kapı, İngilizce bilinen adıyla Backdoor, bilgisayar sistemlerinin normal güvenliğini veya şifrelemesini es geçen, genellikle gizli bir yöntemdir. Bu sayede bilgisayar sistemi yetkisiz erişim ve işlemlere açık hale gelir.
Spyware zararlı mı?
Spyware ya da casus yazılım, kötü amaçlı kullanım için bilgisayarınızdan gizlice veri toplayan bir tür zararlı yazılım veya bilgisayar virüsü için kullanılan bir terimdir.
Rootkit, bilgisayarın işletim sistemi çekirdeğine sızarak kötü niyetli kişilere bilgisayarınızı uzaktan kontrol etme ve tam yetki sağlayan virüs, türevi zararlı yazılımlardır. Rootkit, yazılımları genellikle Unix, ve Linux, türevi işletim sistemleri ve Windows, işletim sistemi için geliştirilir.
Rootkit Zararlı mı?
Bir rootkit tek başına tehlikeli değildir. Fakat virüs, solucan ve Truva atları ila beraber cidden şeytani bir potansiyele sahiptirler: Rootkit’ler ne kullanıcının ne de anti-virüs yazılımlarının dijital zararlıların varlığından haberdar olmamasını sağlıyor.
 
Geri
Üst