AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arka diz agrisi nasil gecer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
56.529
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Arka diz ağrısı nasıl geçer?​

Dizin arkasında ağrı; kas veya bağ yaralanması gibi basit bir nedenden oluşabilir ya da osteokondrom gibi nadir görülen bir tümöre bağlı olabilir. Ani travma sonucu oluşan ağrılar hariç, diz arkası ağrısı için ilk olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoruna görünmelisiniz.

Diz ağrısı için ne yapmalıyım?​

Diz ağrısı için ne yapmalıyım?
Ameliyatsız diz ağrılarından nasıl kurtulabiliriz?
- Kilo vermek.
- Egzersiz ve yürüyüş yapmak.
- Ağrı kesici ilaç tedavileri.
- Kaplıca ve sıcak tedavileri.
- Glukozamin ve kondroitin preparatları
- Eklem içi enjeksiyonlar.
- Fizik tedavi ve rehabilitasyon.

Diz kapağı arkası ağrısı nasıl geçer?​

Tedavisi. Tedavi nedene göre yapılır. Ağrıya yol açan aktivitelerin azaltılması, fizik tedavi, egzersiz, lokal enjeksiyonlar (kortikosteroid, PRP, hyaluronik asit vb iğneleri), dizlik kullanımı ya da ameliyat gibi çeşitli tedaviler mevcuttur.

Diz kapağının arka tarafı neden ağrır?​

Diz kapağının arka tarafı neden ağrır?
Genel olarak diz kapağın arka bölümünde meydana gelen ağrı baker kisti ile öne çıkar. Bacaklarda ağrı ve şişlik yine beraber ortaya çıkan bir toplardamar rahatsızlığıdır. Yapılacak olan tetkik ve teşhisler ile beraber, uygun tedavi yöntemleri ele alınır.

Dize neden buz konur?​

Şişlikte o bölgedeki hücrelerde oksijen miktarı azalır ve bu hücre harabiyetine neden olur. Buz komperesi kan damarlarında büzüşmeye neden olarak, kanama ve şişliği azaltır. Ve böylece harabiyet azalmış olur.

Dize buz kaç dakika uygulanır?​

Dize buz kaç dakika uygulanır?
Buzu Yara Üzerinde Çok Uzun Süre Tutmak Buz, kan damarlarını daralttığı için, yaralı bölgeye kan akışını azaltabilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Bir yaralanmayı dondurmak için ideal zaman, travmadan hemen sonradır ve bir seferde sadece yaklaşık 10 dakikadır (uygulamalar arasında en az 10 dakika daha beklemek).

Diz kapaklarım ağrıyor ne yapmam lazım?​

Hastalığın erken dönemlerinde gerekliyse kilo verme, egzersiz önerilirken, ileri aşamalarda ilaç tedavisi ya da cerrahi müdahale gerekebilir. Cerrahi müdahale ile eklem yüzeyi düzleştirilir, gerekli ise kıkırdak nakli ya da eklem protezi uygulanabilir.

Diz kapağı arkası ağrı hangi doktora gidilmeli?​

Diz kapağı arkası ağrı hangi doktora gidilmeli?
Diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurulması gerektiği düşünülür ancak, ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne/doktoruna başvurmak daha doğrudur.
 
Diz ağrısı, yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen bir durumdur ve tedavisi için doğru yaklaşımın belirlenmesi önemlidir. Dizin arkasında ağrıya yol açan farklı nedenler olabilir. Öncelikle, ağrının kaynağını belirlemek için bir uzmana başvurmak önemlidir. Anatomik olarak diz kapağının arkasında ağrıya neden olabilecek durumlar arasında baker kisti, bursit, patellar tendonit, osteokondrom gibi durumlar yer alabilir. Bu ağrılar genellikle fizik tedavi ve rehabilitasyon, ağrı kesici ilaçlar, egzersizler, kinezyolojik bantlama, PRP enjeksiyonları, ameliyat gibi tedavi seçenekleriyle yönetilebilir.

Özellikle diz kapağı arkasında ağrıya sebep olan sorunlar için ortopedi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarına başvurulması uygun olacaktır. Uzman hekimler tarafından yapılacak fizik muayene ve gerektiğinde görüntüleme yöntemleri ile doğru tanı konulabilir ve tedavi planı oluşturulabilir. Ayrıca, hasta tarafından uygulanabilecek egzersizler, kilo kontrolü, düzenli fizik aktivite gibi yaşam tarzı değişiklikleri de tedavi sürecinde önemli bir rol oynayabilir. Tedavi sürecinde hekim önerilerine uyulması, düzenli takip ve kontrol önemlidir. Unutulmamalıdır ki her bireyin durumu farklı olabilir, bu nedenle tedavi planı kişiye özel olarak belirlenmelidir.
 
Geri
Üst