- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Arıza gidermenin önemi nedir?
Elektrik elektronik sistemlerindeki arızayı en kısa sürede gidermek, üretim, • maliyet ve zaman kaybı açısından oldukça önemlidir. Hiçbir işveren üretimin durmasını, stokların beklemesini istemez. Arıza bulmada ilk adım arızalı devrenin veya sistemin verdiği belirtileri teşhis etmektir.Diyak arıza tespiti nasıl yapılır?
Eğer diyak arızalı ise her iki yönde de düşük direnç ölçülür. Güvenilir sağlamlık kontrolü yapmak için diyak devrede, iletimde ve yalıtımda iken yapılacak ölçümle veya basit bir triyak tetikleme devresinde iken deneyerek yapılmalıdır. Her iki yönlü ölçümde yüksek direnç okunursa diyak sağlamdır.Yeraltı kablolarında meydana gelen arızalar hangi yöntemle tespit edilir?
Yeraltı kablolarının arızası bulunduktan sonra arıza yerinin tespit edilmesi için kullanılan yöntemler:
Arıza bulmada ilk adım nedir?
Arıza bulmada ilk adım arızalı devrenin veya sistemin verdiği belirtileri teşhis etmektir. Belirtileri teşhis etmek, can alıcı bir basamak olabilir. Bazı durumlarda özel bir belirti, arızalı bölgeyi işaret edebilir ve problemin nereden başladığı hakkında fikir verebilir. Hata analizi, arıza gidermenin bir alanıdır.Triyaklar hangi uçtan tetiklenir?
Triyakın A1 (Anot 1), A2 (Anot 2) ve G (tetikleme) uçları vardır. Anot bacağı (+) katot bacağı (-) ve geyt ise tetikleme bacağıdır.Arıza Bulma Yöntemleri Nelerdir?
Duyu organlarını kullanarak kontrol yapınız. Arızayı izole etmek (tek devreye indirmek) için sinyal izleme tekniğini uygulayınız. Arızayı tek elemana veya eleman grubuna indirmek için hata analizini uygulayınız. Problemi onarmak için yedek eleman kullanınız (yenisiyle değiştiriniz.).
Yeraltı kablo arızası nasıl bulunur?
Avometre ile İletkenlerde Kısa Devre Tespiti İletken uçları iki taraftan açık iken şekilde görülen bağlantı yapılarak kablonun arızası tespit edilir. Avometre probları sıra ile iletken uçlarına temas ettirilir. Hangi iki uç arasında sapma varsa o iki uç arasında kısa devre vardır.Yer altı kabloları hangi parçalardan oluşur?
1-Bakır iletken 2-İç yarı iletken tabaka 3-protothen-x yalıtkan 4-Dış yarı iletken tabaka 5-Yarı iletken suda şişen bant 6-Bakır tellerden ekran 7-Lastik iç kılıf 8-iki tara- fı kopolimerli alüminyum bant 9-polietilen dış kılıf Bu kablo özel şartnamelere göre IEc 840 imal edilir.Kondansatör arızalanırsa ne olur?
Bir kondansatör ünitesinin bir iç seri grubu arızalandığında, dizideki kalan iç seri gruplarındaki gerilim artar. Kalan iç seri gruplarına uygulanan gerilim, nominal gerilimlerinin %110’unu aştığında kondansatör bankının hizmetten çıkarılması istenir.