AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ariya Varroa nasil bulasir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Arıya Varroa nasıl bulaşır?​

Arıların konmuş olduğu bir çiceğe bir başka arılarda konmaktadır. İşte bu şekilde arıların çiçekler vasıtasıyla diğer arıların bırakmış olduğu varroalar ile bulaşmaktadır. Aynı zamanda yağmacılık faaliyetleri zamanında yine arıların birbiri ile alış verişi sonucunda bulaşmaktadır.

Varroa nasil?​

Varroa nasil?
Varroa genelde erkek petek gözlerine yerleştiği için kovanda kontrollü olarak arılara erkek petek gözleri yaptırılır ve ana arının bu gözlere yumurta atması sağlanır , larva kapanınca da bu petek gözleri kovandan alınarak imha edilir ya da eritilerek mum yapılır.

Varroa ilacı ne zaman yapılır?​

Erken ilkbahar ve genç sonbaharda açık yavru gözlerinin en çok balın en az olduğu dönemlerde 3 gün ara ile 3 defa ilaçlanır. İstenilen sonuç alınmaz ise ilaçlama sayısı artırılmalıdır. Arılara yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.

Arılarda varroa olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Arılarda varroa olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Varroa nedir nasıl anlaşılır Keza yavru çürüklüğü,kireç hastalığı gibi arı hastalıklarınıda görebilirsiniz. Bunun haricinde koloni kontrolü yapıldığı esnada arıların sırtlarına dikkat edin,kapalı erkek arı gözlerinde,varroa genellikle arıların üstünde olur ve gözle görebilirsiniz.

Varroa nerede bulunur?​

Varroa: Sadece bal arılarında bulunan, üreyebilmesi için bal arısı kurtçuklarına ihtiyacı olan, yaşamlarını arı kolonilerinde sürdüren ve arıcılığa en fazla zararı olan dış parazittir.

Varroa ilacı kaç günde bir yapılır?​

Varroa ilacı kaç günde bir yapılır?

Bayvarol nasıl kullanılır?​

Şeritler, ortasına gelecek şekilde kovandaki çerçevelerin arasına asılır. Kovan içi şeritlere iki taraftaki çerçevede bulunan arıların temas edebilmesi sağlanmalıdır. En iyi sonuç Bayvarol şeritin bal hasadından sonra (geç sonbahar) kovan içi uygulanmasıyla alınır.

Varroa ilacı kaç gün arayla yapılır?​

Varroa ilacı kaç gün arayla yapılır?

Varroa şerit ne zaman kullanılır?​

VARROA MÜCADELESİNDE ARICILIKTA YAYGIN OLARAK KULLANILIR VE EKONOMİKTİR. ETKİNLİK SÜRESİNİN 15 GÜNE KADAR DEVAM ETTİĞİ GÖZLENMİŞTİR. 15 GÜNDE 1 ŞERİT DEĞİŞİMİ YAPILMASI ÖNERİLİR. KULLANIM ANINDA ELDİVEN KULLANINIZ.
 
Arıya Varroa nasıl bulaşır sorusuna verilen cevapta, arıların çiçeklere konmasıyla diğer arıların bıraktığı Varroa akarlarının bulaşabileceği belirtilmiş. Ayrıca yağmacılık faaliyetleri sırasında da arılar arasında Varroa akarlarının bulaşabileceği vurgulanmıştır.

Varroa nasıl baş edileceği konusunda ise erkek petek gözlerine yerleşen Varroa akarlarıyla mücadele edilmesi için kovanda kontrollü olarak erkek petek gözleri oluşturulduğu ve larvalar oluştuğunda bu peteklerin kovandan alınarak imha edildiği ya da eritilerek mum yapımında kullanılabileceği açıklanmış.

Varroa akarlarına karşı ilaçlama ne zaman yapılmalı sorusuna yanıt olarak, erken ilkbahar ve genç sonbaharda, açık yavru gözlerinin en yoğun olduğu ve bal miktarının en düşük olduğu dönemlerde 3 gün arayla 3 defa ilaçlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bal arılarına zarar vermeyen ve balda kalıntı bırakmayan ilaçların tercih edilmesi önemle vurgulanmış.

Varroa akarlarının varlığının nasıl anlaşılacağı sorusuna verilen cevapta ise koloni kontrolü esnasında arıların sırtlarına dikkat edilmesi gerektiği, kapalı erkek arı gözlerinde Varroa akarlarının genellikle göründüğü ve gözle görülebileceği belirtilmiştir.

Varroa akarlarının bulunduğu yer hakkındaki bilgide, Varroa'nın sadece bal arılarında bulunan, bal arısı kurtçuklarına ihtiyaç duyan ve arı kolonilerinde yaşayan en zararlı dış parazit olduğu ifade edilmiştir.

Varroa ilacının ne sıklıkla uygulanması gerektiği sorusuyla ilgili olarak, Bayvarol ilacının kullanımıyla ilgili bilgi verilmiştir. Şeritlerin kovandaki çerçevelerin arasına asılması gerektiği, şeritlere temas edebilecek şekilde yerleştirilmesi gerektiği ve en iyi sonucun Bayvarol şeridinin bal hasadından sonrasında (geç sonbahar) uygulanması durumunda alındığı belirtilmiştir.

Son olarak Varroa ilacının kaç gün arayla uygulanması gerektiği sorusuna yanıt olarak, etkinlik süresinin 15 güne kadar devam ettiği belirtilmiş ve 15 günde bir şerit değişiminin önerildiği ve uygulama sırasında eldiven kullanımının önemine dikkat çekilmiştir. Bu süreçte arıcılıkta Varroa ile mücadele ederken dikkatli olmak ve düzenli kontroller yapmak önemlidir.
 
Geri
Üst