AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aristoteles in Platondan ayiran gorusleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Aristoteles in Platondan ayıran görüşleri nelerdir?​

Platon gerçekliğin idealar olduğunu savunurken, Aristoteles gerçek şeylerin tümelleri olduğunu savunur ve bunların dışında kalan tümellerin insan zihninin genelleme ve soyutlamasının ürünü olduğunu savunur. Ona göre asıl var olan da tümel değil, tikeldir.

Aristoteles Platonun hangi düşüncesine karşı çıkar?​

Platon’un Timaeus’ta iddia ettiği üzere zamanın bir başlangıcı olduğu fikrine karşı çıkan Aristo eğer zamanın bir başlangıç anından bahsedebiliyorsak o başlangıç anının öncesinden de bahsedebiliriz dolayısıyla zaman ezeli ve ebedi olmalıdır, aynı şekilde hareket de zamanla beraber ezeli ve ebedi olmalıdır.
Platon ve Aristoteles in yönetim biçimleri nelerdir?
Aristoteles’e göre iyi yönetimler; monarşi, aristokrasi ve cumhuriyet’tir. Ancak bu iyi yönetim biçimleri mutlak değildir. Bunlar zamanla yozlaşarak her birinin bozulmuş bir hali olan kötü yönetimlere yani; tİranlık, oligarşi ve demokrasi’ye dönüşürler.
Platon Aristoteles aynı mı?
– ikisi de sistematik filozoflardır. platon idealizmi sistematikleştirmiştir. – aristo düşüncesinin temelleri plato’nun ideal şehir devleti planına ait eleştirilere dayanır. çünkü, aristo platon’un önerilerini gerçekçi ve pratik bulmuyordu.

Aristoteles için en iyi yönetim biçimi nedir?​

(nova richesse) Son olarak Politeia yani anayasal cumhuriyet için ise Aristoteles şöyle der: İdeal ya da en iyi devlet biçimleri her ne kadar monarşi ya da aristokrasi olsa da uygulamada en iyi yönetim biçimi anayasal düzen (politeia) olacaktır.

Aristoteles in ilk felsefe olarak adlandırdığı felsefe Nedir?​

-Aristoteles, İlk Felsefe ismini verdiği kitabında evrenin ilk ve son nedenlerini araştırır. Bu eser sonradan Metafizik adını almıştır. Tanrı’nın kendisi nedenler nedeni olduğu için, Aristoteles’in Metafiziği, aynı zamanda teoloji adını da almıştır. İlk felsefe genelin bilgisidir.

Geri