- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 250.424
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Arılar yönlerini nasıl buluyor?
Arılar, dışarıya çıktıklarında, tekrar yuvalarını; kovanın, Güneş ile olan açısını, ölçerek bulurlar. Güneşi, bir pusula gibi kullanırlar. Hava kapalı da olsa, güneş ışınlarının yönünü saptayabilirler. Bunu, göz yapılarının polarize güneş ışığını saptama yeteneğiyle yaparlar.Arılar nasıl nektar toplar?
Midenin birinde, özel bir enzimle nektarı karıştırarak bal yapar. Diğer midesiyle de yaşamını devam ettirir. Arılar, nektarı ‘bal midesinde’ topladıktan sonra bal üretimi devam eder. Yani çiçekten nektar alma işlemi yetmemektedir.
Arılar manyetik alanından yararlanarak yönlerini bulurlar mı?
Yeni bir araştırmaya göre bizler de, tıpkı arılar, kuşlar, meyve sinekleri, kurtçukları ve balıklar gibi manyetik duyuya yani dünyanın manyetik alanine algılama yeteneğine sahip…
Arılar birbirleriyle nasıl iletişim kurar?
BAL ARILARINDA İLETİŞİM Bal arıları kovan içi ve dışı faaliyetleri (sevinç, mesaj, temizlik) için dans yaparak iletişim kurarlar. Arazide besin kaynağını bulan işçi arılar bu besinin yerini, çeşidini ve miktarını petek üzerinde yaptığı dans ile diğer arılara bildirmektedir.Bir arı günde kaç kez nektar toplama uçuşu yapar?
Nektara uçuş sayısı nektarı salgılayan bitki kaynağının uzaklığına bağlıdır. Bir arı günde ortalama 10-12 kez nektar toplama uçuşu yapar ve her bir ziyaret yaklaşık 30-45 dakika arasında bir süreyi kapsar. Bu ziyaretler arasında kovan içerisinde geçirdiği süre ise ortalama 4 dakika kadardır.
Hayvanlar manyetik alandan yararlanarak nasıl yön bulur?
Mavi ışığa duyarlı kriptokrom proteinleri sayesinde. Bu alanı biz insanlar ancak pusula yardımıyla ölçebiliyoruz. Özellikle kuşlar, balinalar ve deniz kaplumbağaları gibi göç eden hayvanlar, manyetik alanı hissederek yön bulacak şekilde evrimleştikleri için uzun mesafeleri, hiç kaybolmadan kat edebilirler.
Diyamanyetik maddeler, herhangi bir mıknatıs tarafından, o mıknatısın manyetik alanı içerisindeyken manyetik alan çizgilerine zıt yönde mıknatıslaştırılmaya uğrayabilen Cıva, Altın, Bakır, Bizmut, Elmas, Gümüş, Kurşun, Silikon gibi maddelere denir. Ve kendisini mıknatıslaştıran cisim tarafından itilirler.