- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Arıcı Kimlik Belgesi nasıl alınır?
Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım Orman Bakanlığı aracılığıyla verilen kurslara başvuru yapan herkes, bu kurslardaki eğitimlerini başarı ile tamamladıktan sonra arıcılık belgesine sahip olup, arı yetiştiriciliğine başlayabilir.Arı peteği nasıl yapılır?
Arılar petek yaparken çok kalabalık olurlar, çünkü birbirlerine kenetlenerek balmumu için yeterli sıcaklığı sağlamaya çalışırlar. Yeterli sıcaklık sağlandığında balmumu salgılanır. Ürettikleri balmumu ile binlerce altıgen hücre üretir ve ürettikleri hücreleri birleştirerek petekleri oluştururlar.Üyelik İçin İstenen Belgeler
- İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınacak olan işletme Tescil Belgesi.İşletme Tescil Belgesinde mutlaka arı adet sayısının yazması gereklidir.
- Nüfus müdürlüğünden ikametgah belgesi.
- 2 Adet fotoğraf.
- Nüfus cüzdan fotokopisi.
- Üyelik başvuru formu(Birliğimizden Temin Edilecek)
Gezginci arıcılık belgesi nasıl alınır?
Hayvan Sevklerine Mahsus Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporunu alır ve arılarını sevk eder Rapordaki sevk adresi ile . konaklayacağı adres aynı olmalıdır Beş (5) gün içerisinde konakladığı ilin İl/İlçe Müdürlüğüne, . veteriner sağlık raporu ile başvurarak Arı Konaklama Belgesi (AKB)’ni alır.
Arı peteği hangi maddeden yapılır?
Arı peteklerin genel malzemesi bal mumudur. Bal mumu arının inşaat malzemesidir. Arı kovanın içinde oluşturulan bal mumu yine işçi arılarımız tarafından yapılır.