AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ari en cok hangi cicekten bal yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Arı en çok hangi çiçekten bal yapar?​

Arıların en sevdiği çiçekler ise; kasımpatı, aster çiçeği, saray patı çiçeği, keven isimli çiçek, süpürge otu, kekik, garden otu çiçeği, ıhlamur, yonca, korunga bitkisi, püren çiçeği, yıldız bitkisi çiçeği, mavi çiçek, bal arı çiçeği, küle çiçeği, tüm sarmaşık çiçeği çeşitleri.

Tozlaşmanın yüzde kaçı arılar ile sağlanıyor?​

Polinatör olarak isimlendirilen tozlaşma sağlayan canlılar içinde böcekler, böcekler içinde de arılar önemli paya sahiptir. Dünya gıda üretiminin ’ını sağlayan 82 bitki türü polinatör tarafından, bunların da c’ü arılar sayesinde tozlaşmaktadır(1).
Arılar çiçekleri nasıl görür?
Arılar çiçekleri bizim gördüğümüzden farklı görüyor. İnsanların göremediği ültraviyole işaretler onlara nektarın yerini gösteriyor. Mesela, bazı çiçeklerde nektarın bulunduğu yeri nişan tahtasının ortası gibi görüyorlar. Araştırmalara göre, nektar işaretleri arıların çiçeklere inişini hızlandırıyor.
Arılar nasıl tozlaşma yapar?
Arıların kıllarına yapışır ve aynı cinse ait sonraki bitkiyi ziyaret ettiklerinde yeterli miktarlarda onların stigmasına aktarılır. Erkek polen taneciği, çiçekte çekirdekler oluşturmak üzere dişi yumurta hücresi ile böyle birleşir. Bu temel tozlaşma sürecidir ve bitkinin varlığının devamını garantiler.

Hangi ay çiçeği bal verir?​

Ayçiçeğinin çiçeklenme dönemi Temmuz ayıdır. Ayçiçeği balı kovandan yeni alındığında altın sarısı rengindedir. Kendine özgü bir tadı vardır. Ayçiçeği balı çok çabuk kristalleşir.

Arılar neden bitkileri ziyaret eder?​

Arılar yaşamak için besin olarak çiçeklerin nektarına (bal özüne) gereksinim duyarlar, bitkilerinse polenlerini yaymak ve böylece üremek için bir dölleyiciye ihtiyaçları vardır. Bir arı, bir keşif uçuşunda saatte 30 kilometreye kadar çıkan bir maksimum hız ile 100’e yakın çiçeği ziyaret eder.
Arılar ne kokusuna gelmez?
Nane : Arılar nanenin keskin kokusundan pek hoşlanmazlar ve yaklaşmazlar. Özellikle taze naneden bahsediyoruz tabii ki. Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz. Tarçın kokusu arıların pek sevdiği birşey değil.
Arılar bitkileri nasıl döller?
Bitkinin meyve ve tohum üretiminde çok önemli bir süreç olan tozlaşma, çiçeğin erkek organlarındaki polenlerin dişi organlara taşınması işlemidir. Bu sayede polenler tepeciğe yapışarak, dişicik borusundan yumurtalığa iner ve döllenme gerçekleşir.

Arılar çiçeklerden ne alır?​

Bal arısı kolonilerinde görev yapan işçi arılar tarafından bitkilerin çeşitli organlarından salgılamış olduğu nektarın toplanması bal yapımının ilk aşamasıdır. Bal arıları tarafından çiçeklerden toplanan nektar, bal midesinde kovana taşınır ve kovan içerisindeki diğer arılara devredilir.
 
Geri
Üst