AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Argon lazer SGK karsiliyor mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.490
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Argon lazer SGK karşılıyor mu?​

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Lazer Göz Ameliyatını Karşılar mı? Hayır, karşılamaz. Çünkü lazer göz ameliyatı masrafları SGK kapsamında değildir. SGK kapsamında yer almayan bir tedavi yöntemi olduğu için tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında lazer göz ameliyatı olamazsınız.

Argon lazer kimlere yapılır?​

Argon lazer kimlere yapılır?
Argon lazer diyabet hastalığı gibi kronik hastalıklar sebebi ile göz damarlarında oluşan rahatsızlıklar için tedavi amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Retina hastalıklarının tedavisi için kullanılmakta ve hastanın var olan görme fonksiyonunu korumak amaçlı uygulanır.

Fotokoagülasyon ne demek?​

Fotokoagülasyon ne demek?
Fotokoagulasyonda, sızıntıları gidermek amacıyla yüksek enerjili bir ışın olan argon laseri kullanılır. Bu laser anormal kan damarlı retina bölgesinde küçük yanıklar oluşturulur. Argon lazer ile fotokoagülasyon tedavisi muayenehane koşullarında uygulanır. Hastaya iğne veya başka bir girişim yapılmasına gerek yoktur.

Argon lazer ne için kullanılır?​

Argon lazer, göz dışından gözün iç dokularını fotokoagülasyon yöntemiyle tedavi etmeye yarayan bir lazer teknolojisidir. Argon lazer, argon gazının iyonize edilerek kullanılmasıyla çeşitli tedavilerde kullanılan bir lazer türüdür.

Argon lazer ne kadar sürer?​

Argon lazer ne kadar sürer?
Argon Laser Tedavisi Tedavi birkaç seansta tamamlanır ve her bir seans 10–15 dakika sürer.

Argon lazerden sonra görme ne zaman netleşir?​

Argon lazerden sonra görme ne zaman netleşir?
Ancak tam netleşme bazı kişilerde 6 ay sürebilir.

Argon lazer sonrası nelere dikkat edilmeli?​

Lazer sonrası hastalar göz makyajından kaçınmalıdır. Alkol oranı yüksek parfümler kullanmamalıdır. Sigara kullanımını kısıtlamalıdır. Argon lazer tedavisi sonrası göz tabakalarında küçülme, şekil bozukluğu, göz önünde parlama gibi sorunlar yaşanabilir.

Argon lazer tedavisi hastaya nasil uygulanir?​

Argon lazer tedavisi hastaya nasil uygulanir?
Argon laser tedavisi için hasta, normal muayene koltuğuna oturtulur. Hastanın uyutulması ya da iğne yapılması gerekmez. laser ışığı ile anormal damarlara kaynak yapılır. Tedavi birkaç seansta tamamlanır ve her bir seans 10–15 dakika sürer.

Göz çizdirme ameliyatı tehlikeli mi?​

Göz çizdirme ameliyatı tehlikeli mi?
Dr. Gülmez, “Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır. Lazer ameliyatı ileride göreceğiniz herhangi biz göz tedavisine (katarakt ameliyatı dahil) engel ya da sebep değildir.

Her göz çizilir mi?​

20-35 yaş arası grupta -1 ile -6 arası miyop olan (beraberinde bir miktar astigmat da olabilir, -2 hatta -3 numara kadar) ve göz yapısı uygun olan hastalar, excimer lazer işlemleri için en uygun adaylardır. Göz çizdirme yaşı yoktur. 18 ile 60 yaş arasında uygulanabilir. Lazer göz ameliyatı olanlar memnun kalmaktadır.
 
Geri
Üst