AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Argon kaynakçısı mesleğe giriş koşulları

haberci

Yeni Üye
Argon kaynakçısı mesleğe giriş şartları
Argon kaynakçısı mesleğe antre koşulları aşağıda verildiği gibidir;
Argon kaynakçılığı mesleğinin eğitiminde;
Çıraklık eğitimine başlayabilmek için;
asgari ilköğretim okulu mezunu olmak,
Bünyesi ve afiyet mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun düşmek,
14 yaşını doldurmuş olmak,
Eğitim görmek istediği meslekte bir dükkan bulmak ve işvereni ile çıraklık
sözleşmesi imza atmak gerekmektedir
Mesleki eğitim merkezlerinde eğitimi yapılamayan yörelerde geleneksel eğitim
şekli olan ressamçırak usulünde ise kişi bir işyerinde veya atölyede sanatçı
nezaretinde çalışarak mesleği öğrenmeye çalışır
Iş liselerinde mesleğin eğitimini görmek için; ilköğretim okulu mezunu olmak
ve iş liselerine giriş şartlarını taşımak gerekmektedir *

Argon kaynakçısı mesleğine giriş şartları oldukça net bir şekilde belirtilmiştir. Bu şartlar doğrultusunda mesleğe adım atmak isteyen bireylerin aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:

1. Asgari İlköğretim Okulu Mezunu Olmak: Argon kaynakçısı olabilmek için en az ilköğretim okulu mezunu olmak gerekmektedir. Bu seviyede eğitim almış olmak mesleğe adım atmak için ilk adımdır.

2. Fiziksel Uygunluk: Mesleğin gerektirdiği fiziksel aktivitelere ve işlere uygun olmak önemlidir. Bu nedenle bireylerin işi yapmaya uygun olmaları gerekmektedir.

3. 14 Yaşını Doldurmak: Argon kaynakçısı olarak eğitim alabilmek için en az 14 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Bu yaş şartı mesleğe erken yaşta başlamayı engellemektedir.

4. Çıraklık Sözleşmesi: Eğitim görmek istediği meslekte bir dükkan bulmak ve işvereni ile çıraklık sözleşmesi imzalamak da gerekmektedir. Böylelikle bireyler gerçek iş deneyimi kazanabilirler.

5. İş Liseleri: Mesleğin eğitimini iş liselerinde almak isteyen bireylerin ilköğretim okulu mezunu olmaları ve iş liselerine giriş şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu yolla teorik ve pratik eğitimi aynı anda alabilirler.

Argon kaynakçısı olabilmek için bu şartlara dikkat edilmesi ve gerekli adımların atılması önemlidir. Mesleğe doğru şekilde adım atmak isteyen bireylerin bu şartları yerine getirerek kendilerini geliştirmeleri ve eğitim almaları gerekmektedir.

Geri