AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Argo filmi gercek mi?

Editör

Yeni Üye

Argo filmi gerçek mi?​

Ben Affleck’in George Clooney ile ortak yapımcılığını üstlendiği, yönettiği ve başrolü oynadığı Argo, gerçek bir hikâyeden yola çıkıyor ve İran devrimi yıllarında gerçekleşen bir CIA operasyonunu perdeye taşıyor.

Argo nasıl bir film?​

Argo bu yılın en iyi yapımlarından. Oyunculuk, senaryo, konsept kusursuz. Dördüncü uzun metrajlı filmini yöneten Ben Affleck takdiri hak ediyor. Gerçek görüntüleri belgesel havasından çıkarıp bu kadar çarpıcı bir şekilde kurgulamak kolay değil.

Argo filmi nerede çekildi?​

Argo filmi nerede çekildi?
ABD’li oyuncu Ben Affleck, hem başrolünü hem de yönetmenliğini üstlendiği son filmi “Argo”nun İran sahnelerini geçtiğimiz yıl İstanbul’da çekmişti. CIA’in 1979 yılında Tahran’da rehin alınan Amerikalılar’ı sahte bir film şirketi kurarak kurtarmasını anlatan film için Balat, Eminönü ve Etiler’de çekim yapıldı.

Operasyon Argo ne anlatıyor?​

Operasyon Argo ne anlatıyor?
Uyarlama. Film 1979-80 arasında İran ile yaşanan rehine krizinde 6 rehine amerikalıyı kurtarmak için yapılan gizli bir operasyonun hikayesini anlatıyor.

Operasyon Argo ne zaman çekildi?​

Operasyon: Argo
Argo Operasyon Argo
Yapım yılı | 2012
Çıkış tarih(ler)i | 31 Ağustos 2012 (Telluride Film Festivali)12 Ekim 2012 ( ABD)30 Kasım 2012 ( Türkiye)
Süre | 120 dakika
Ülke | ABD

Argo ne zaman çekildi?​

Argo, (Türkiye’de yayınlanan adıyla Operasyon Argo) 2012 yılı ABD yapımı, yönetmenliğini Ben Affleck’in yaptığı dramatik gerilim filmidir.

Spotlight filmi ne anlatıyor?​

Spotlight filmi ne anlatıyor?
Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddilarıyla ilgili eski defterleri deşer.

Edebiyatta argo ne demek?​

Edebiyatta argo ne demek?
Edebiyat Terimleri “ARGO” Nedir??? ARGO: Kullanılan ortak dilden ayrı olarak aynı meslek veya topluluktaki insanların kullandığı özel dil veya söz dağarcığı, jargon.
Jargon ne demek ve örnekler?​
Fransızca jargon: “Aynı meslek veya topluluktaki insanların ortak dilden ayrı olarak kullandıkları özel dil veya söz dağarcığı” Örnek : “Tıp jargonu.” Her ülkede farklı meslek gruplarının kendi aralarında nispeten farklı bir dil kullanmalarına jargon denir.

Evet, "Argo" filmi gerçek bir hikayeden yola çıkıyor ve İran devrimi yıllarında gerçekleşen bir CIA operasyonunu konu alıyor. Ben Affleck'in hem yönetmenliğini üstlendiği hem de başrolünde yer aldığı film, gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmıştır.

Film, 1979-1980 yıllarında İran'daki rehine krizi sırasında gerçekleşen gizli bir operasyonu konu alıyor. CIA, Amerikalı rehineleri kurtarmak için sahte bir film şirketi kurarak operasyon düzenler. Bu gerilim dolu operasyonun detayları, filmde etkileyici bir şekilde işlenmiştir.

"Argo" filmi, İstanbul'da çekilmiştir. İran sahneleri için Balat, Eminönü ve Etiler gibi İstanbul'un farklı bölgelerinde çekimler gerçekleştirilmiştir. Bu sahneler, gerçekçi bir atmosfer oluşturmak amacıyla Türkiye'de çekilmiştir.

Filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu Ben Affleck, "Argo" ile büyük beğeni toplamıştır. Oyunculuk performansları, senaryo ve yönetmenlik becerisiyle dikkat çeken Affleck, filmi belgesel havasından çıkarıp izleyicilere etkileyici bir deneyim sunmayı başarmıştır.

"Argo" filmi 2012 yapımı olup, ABD'de çeşitli tarihlerde gösterime girmiştir. Filmin İran sahneleri gibi bölümleri İstanbul'da çekilmiş ve gerçek bir operasyonun dramatik hikayesini başarılı bir şekilde perdeye taşımıştır.

Geri