AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arge ve Urge farki nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
137.237
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Arge ve Ürge farkı nedir?​

Ar-Ge ve Ür-Ge Arasındaki Temel Farklar Ar-Ge: Teknoloji, bilgi birikimi veya bir ürün bileşeninin geliştirilmesi hedeflenir. Ür-Ge: Hedef ticari son ürün çıkarılmasıdır.

Ürge departmanı nedir?​

Ürün geliştirme mühendisi; şirketlerin ürün geliştirme ve tasarım süreçleri boyunca aktif olarak rol alan, müşteri ilişkilerini koordine eden, tasarıma ve geliştirmeye yönelik donanım ve yazılım çalışmalarını takip eden, yeni stratejiler oluşturan kişiye verilen mesleki unvandır.

ARGE personeli kimdir?​

ARGE personeli kimdir?
Ar-Ge Merkezi Personeli Kimdir? Araştırmacı: Ar-Ge faaliyetleri ile yenilik tanımı kapsamındaki projelerde, yeni bilgi, ürün, süreç, yöntem ve sistemlerin tasarım veya oluşturulması ve ilgili projelerin yönetilmesi süreçlerinde yer alan en az lisans mezunu uzmanlardır.

Ar-Ge anlamı nedir?​

Ar-Ge anlamı nedir?
Araştırma ve geliştirme (veya kısaca Ar-Ge) OECD tarafından, “bilgi dağarcığını artırmak amacıyla sistematik olarak sürdürülen yaratıcı çalışma ve bu bilginin yeni uygulamalar yaratmak için kullanılması” olarak tanımlanmıştır.

Ar-Ge ne demek TDK?​

“araştırma ve deneysel geliştirme (ar-ge), insan, kültür ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bu dağarcığın yeni uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmalardır.

Ar-Ge Ür Ge ve inovasyon ne demek?​

Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programın amacı, desteklenecek araştırma-geliştirme ve inovasyon projeleri aracılığıyla bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin yeni ürün, yeni süreç, bilgi ve/veya hizmet üretmelerini sağlamaktır.

UR GE ne demek?​

UR GE ne demek?
UR-Ge Nedir? URGE : “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” ‘de bahsedilen Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirmek için tasarlanmış bir devlet desteğidir. 23 Eylül 2010 tarihli tebliğ ile yürürlüğe girmiştir. T.C.

Ürge müdürü ne iş yapar?​

Ürge müdürü ne iş yapar?
Ar-Ge müdürü yani araştırma geliştirme müdürü, firmanın ürün gamına girmesi gereken yeni ürünlerin tespitini yapar. Gerekli araştırmaları tamamlayarak firmanın ya da markanın kalitesine katkı sağlayacak organizasyonel ihtiyaçları belirler. Tüm bu tespitleri yaparken de ilgili prosedürü takip eder.
Ar-Ge mi Ar-Ge mi?​
arastirma gelistirme. “ar-ge” bir kısaltmadır. bir “kelime” olmadığı için cümle içinde “arge” şeklinde kullanılmamalıdır. türkiye’de bir cok firmada araklama – gecirme olarak da kullanılır.
Ar-Ge Destekleri Nelerdir?​
5746 sayılı kanun kapsamında, kamu personeli hariç olmak üzere Ar-Ge merkezlerinde çalışan Ar-Ge ve destek personelinin bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin eğitim durumlarına göre %80-90-95 oranında teşvikleri elde edilebilmektedir.
 
Ar-Ge ve Ür-Ge kavramları arasındaki temel farklar şunlardır: Ar-Ge, teknoloji, bilgi birikimi veya bir ürün bileşeninin geliştirilmesini hedeflerken, Ür-Ge'nin amacı ticari bir son ürün ortaya çıkarmaktır. Ar-Ge genellikle daha teknik ve bilimsel anlamda yoğun bir süreci ifade ederken, Ür-Ge daha ticari ve müşteri odaklı bir yaklaşımı temsil eder.

Ürge departmanı, şirketlerin ürün geliştirme ve tasarım süreçlerinde aktif olarak rol alan, müşteri ilişkilerini koordine eden, tasarıma ve geliştirmeye yönelik çalışmaları takip eden, yeni stratejiler oluşturan kişi veya ekip olarak tanımlanabilir.

Ar-Ge personeli ise, genellikle Ar-Ge merkezlerinde çalışan ve projelerde yer alan en az lisans mezunu uzman araştırmacılardan oluşur. Ar-Ge faaliyetleri ile yenilik tanımı kapsamındaki projelerde yer alır, yeni bilgi, ürün, süreç, yöntem ve sistemlerin tasarımını veya oluşturulmasını sağlar ve ilgili projeleri yönetir.

Ar-Ge, Araştırma ve Geliştirme'nin kısaltması olup, OECD'ye göre bilgi dağarcığını artırmayı ve bu bilgiyi yeni uygulamalar yaratmak için kullanmayı hedefleyen sistematik ve yaratıcı çalışmalardır.

URGE ise "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" kapsamında tasarlanmış bir devlet desteğidir. UR-Ge, uluslararası rekabetçiliği geliştirmeyi amaçlayan projeleri desteklemek için kullanılan bir terimdir.

Ar-Ge ve İnovasyon destek programları ise bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin yeni ürünler, süreçler, bilgi ve hizmetler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlar.

Ar-Ge ve Ür-Ge kavramlarının doğru yazımı önemlidir; "ar-ge" şeklinde yazmak yerine "Ar-Ge" şeklinde yazılmalıdır. Ayrıca Ar-Ge çalışmalarına desteklerin neler olduğu konusunda 5746 sayılı kanun kapsamında, Ar-Ge merkezlerinde çalışan personelin bu çalışmaları karşılığında eğitim durumlarına göre teşvikler elde edilebileceği belirtilmektedir. Bu teşvikler %80-90-95 oranında olabilir.
 
Geri
Üst