AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ardic yagi yaniga iyi gelir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.821
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ardıç yağı yanığa iyi gelir mi?​

Ardıç öz yağı (Juniperus türleri) Birçok ardıç türünün öz yağı, halk arasında yara şifacısı olarak kullanılmıştır. Bu bileşiğin, yaraları iyileştirmeye ve yanıklardan kaynaklanan yaraların potansiyel olarak en aza indirilmesine yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

Ardıçın faydaları neye iyi gelir?​

Ardıç terletici bir bitki olduğundan romatizma ve soğuk algınlığına iyi gelir. Kandaki şeker miktarını düşürür. Regl ağrılarını dindirir, kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Nefes kokularını giderir.
Ardıç yağı içilirse ne olur?​
Bir bardak suya bir iki damla ardıç yağı damlatılıp içilirse gaz probleminin çözülmesine yardımcı olur. Mide hastalıklarına karşı etkilidir. Mide spazmı ve kramplarının giderilmesinde ardıç yağından yardım alabilirsiniz. Gastrit, reflü ve ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisinde de önerilir.

Yanık için hangi yağ iyi gelir?​

Yanık için hangi yağ iyi gelir?
Sarı kantaron yağı yaraları iyileştirmek için en iyi doğal yağlardandır. Yapılan bir araştırmada sarı kantaronun adaçayı ve kekik ile beraber yaraları iyileştirebileceğine dair önemli kanıtlar bulunmuştur. İçeriğindeki antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikle sızıyı yatıştırmaya ve enfeksiyonu önlemeye yardım eder.

Hangi yağlar yanığa iyi gelir?​

Hangi yağlar yanığa iyi gelir?
Kızgın yağ yanıklarına aloevera sürmek, sallama çay poşetlerini yanık olan bölgeye sürmek, çiğ patates suyunu sürmek, soğan suyu rendeleyip yanık üzerine bekletmek, lavanta yağı iyi geliyor. Lavanta yağını bir soğuk su bardağının içine damlatın. Sargı beziyle üzerini kapatın ve günde birkaç kez bu uygulamayı yapın.

Ardıç tohumu hangi hastalıklara iyi gelir?​

Ardıç Tohumunun Faydaları Cilt hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır. Kandaki şeker oranını en aza indirir. Kadınlarda sıkça görülen beyaz akıntıyı keser ve regl ağrılarını dindirir. Ağızda oluşan bakterilere karşı etkili olup, koku probleminin giderilmesine yardımcı olur.

Ardıç Çayı Nasıl Hazırlanır?​

•Ardıç çayı hazırlarken ilk önce mevsiminde toplana bu meyveyi güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Daha sonra tamamen kuruyan bu meyveler, hafifçe ezilerek parçalanır. Parçalanan meyvelerden 1 tatlı kaşığı alınarak, 1 bardak kaynamış suyun içine atılır ve 20 dakika demlenmesi için beklenilir.
Ardıç yağı içilir mi?​
Ağız yoluyla ardıç yağını kullanmak için bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatarak ardıç yağlı sudan günde en fazla 3 defa tüketebilirsiniz. Aynı zamanda ardıç yağını ekmeğin üzerine damlatarak da tüketebilirsiniz. Ardıç yağını solunum yoluyla da kullanabilirsiniz.

Sinüzit için ardıç yağı nasıl kullanılır?​

Sinüzit için ardıç yağı nasıl kullanılır?
Sinüzit tedavisinde ardıç yağı burundan teneffüs edilerek uygulanır. Bunun yanında dahilen almak da, iltihap sökülmesine yardım edeceğinden etkiyi artırır. Bu üç hastalıkta ardıç yağı vücuttaki fazla suyu atarak, rahatlamaya sebep olur.

Aşırı yanığa ne iyi gelir?​

Aşırı yanığa ne iyi gelir?
Yanığa ne iyi gelir?
- Buzlu olmayan soğuk su. Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır.
- Serin kompresler.
- Antibiyotikli merhemler.
- Aloe vera.
- Bal.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak.
- Kabarcıklara dokunmamak.
- Hafif bir ağrı kesici almak.
 
Ardıç yağı, yaraları iyileştirmeye ve yanıklardan kaynaklanan yaraların potansiyel olarak en aza indirilmesine yardımcı olduğuna inanılan bir bileşiktir. Ardıç yağı ayrıca terletici özelliği ile romatizma, soğuk algınlığı, kandaki şeker miktarının düşürülmesi, regl ağrılarının dindirilmesi, beyaz akıntı sorununun çözülmesi gibi farklı sağlık sorunlarına iyi gelebilmektedir.

Ardıç yağının içilmesi durumunda ise bir bardak suya bir iki damla ardıç yağı damlatarak içilmesi önerilmektedir. Bu uygulama gaz problemlerini çözebilir, mide hastalıklarına karşı etkili olabilir. Mide spazmlarının giderilmesinde ve gastrit, reflü, ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcı olabilir.

Yanık durumlarında ise sarı kantaron yağı, yapılacak doğal yağlar arasında öne çıkar. Ayrıca aloevera, sallama çay poşetleri, çiğ patates suyu, soğan suyu ve lavanta yağı da yanıkların iyileşmesine yardımcı olabilir. Özellikle lavanta yağının soğuk su bardağına damlatılıp sık sık uygulanması önerilmektedir.

Ardıç tohumunun ise cilt hastalıkları, kan şekeri düzenlemesi, beyaz akıntı sorununun çözümü, regl ağrılarının dindirilmesi gibi farklı sağlık sorunlarına iyi geldiği belirtilmektedir. Bunun yanı sıra ağız içinde oluşan bakterilere karşı etkili olabilir ve kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir.

Ardıç çayı ise meyvelerin kurutulması ve demlenmesi ile hazırlanmaktadır. Ardıç yağının ağız yoluyla kullanımında ise birkaç damla suya damlatılarak içilmesi veya ekmeğin üzerine damlatılarak tüketilmesi önerilmektedir. Ardıç yağının solunum yoluyla da kullanılabileceği belirtilmektedir.

Sinüzit tedavisinde ise ardıç yağının burundan teneffüs edilerek uygulanabileceği ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra içeriden alınması da iltihap sökülmesine yardımcı olabilir. Ardıç yağının aşırı yanık durumlarında da vücuttaki fazla suyu atmaya ve rahatlamaya yardımcı olabileceği belirtilmektedir.

Aşırı yanık durumlarında serin su uygulaması, serin kompresler, antibiyotikli merhemler, aloe vera, bal, güneşten korunma, kabarcıklara dokunmama, hafif ağrı kesiciler gibi tedavi yöntemleri kullanılabilir. Bu şekilde yanıkların iyileşme süreci desteklenebilir.
 
Geri
Üst