AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arda Kural Kimdir Hakkında Bilgi Resimleri

haberci

Yeni Üye
Arda Kural Biyografisi
Arda Kural 12 Nisan 1980 Yalova doğumlu oyuncudurYakışıklı oyuncu Arda Kaide Liseyi Yalova Endüstri Iş Lisesi'nde okudu Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi 2 sene dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı
Arda Kural 1999da kendi kurduğu Tiyatro Roman Tiyatrosu'nda profesyonelliğe adım attı Bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosu'nda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Yok Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol aldı Kral TVde VJlik yaptı
Arda Kural Ilk Olarak 1999da Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle kamera karşısına geçti ve bu dizide Leonardo DiCaprio'ya olan benzerliğiyle tanındı İkinci çıkışı ise 2003te Lise Defteri dizisindeki Ediz rolüyle oldu Son olarak, 2005'te Emret Komutanım dizisindeki Posta Ferit rolü ile geniş beğeni topladı
Arda Kaide Son olarak oynadığı Kubilay filmindeki 22 bin dolar alacağını alamadığından bedensel çöküntüye girerek psikonevroz belirtileri göstermeye başladığından 28 Aralık 2019 tarihinde Bakırköy Ruh ve Asap Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılmıştır
Arda Kaide Resimleri
*

Arda Kural, 12 Nisan 1980 tarihinde Yalova'da doğmuş bir oyuncudur. Yakışıklı oyuncu, eğitim hayatına Yalova Endüstri Iş Lisesi'nde başlamış ve ardından Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Ayrıca 2 sene boyunca dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi almıştır.

1999 yılında kendi kurduğu Tiyatro Roman Tiyatrosu'nda profesyonel olarak sahne almaya başlayan Arda Kural, daha sonra Siyah Oyuncular Tiyatrosu'nu kurmuş ve Belirtisiz Nesneler, Ben Yok Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol almıştır. Aynı zamanda Kral TV'de VJ'lik yapmıştır.

Televizyon kariyerine Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay karakteri ile adım atan Arda Kural, 2003 yılında Lise Defteri dizisindeki Ediz rolü ile dikkatleri üzerine çekmiştir. En geniş beğeni topladığı rol ise 2005 yılında Emret Komutanım dizisindeki Posta Ferit karakteridir.

Son olarak 22 bin dolar alacağını alamadığı için psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan Arda Kural, Kubilay filmindeki performansıyla dikkat çekmiştir. 28 Aralık 2019 tarihinde bu nedenle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılmıştır.

Arda Kural'ın kariyerine ve hayatına dair daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler için resimlerini de araştırabilirler.

Geri