- Konu Yazar
Arçelik kim kimdir?
Arçelik, 1955 yılında Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından kurulan, dünya çapında hizmet veren Türkiye merkezli bir beyaz eşya ve teknoloji şirketi.Arçelik kim satın aldı?
Arçelik kim satın aldı?Bu arada Arçelik’in yurtdışı iştiraklerinin yönetim prensipleri çerçevesinde, üretim ve pazarlama şirketlerinin satın alınması ve üstlenilen borçların ödenmesi işlemleri, Arçelik’in yüzde 100’üne sahip olduğu Hollanda’da kurulu Ardutch B.V. şirketi üzerinden gerçekleşecek.
Arçeliğin sektörü nedir?
Dayanıklı tüketim sektörünün lideri, çevreci, yenilikçi, üstün tasarım ve teknolojisi ile Türkiye’nin Lovemark’ı. 100’ü aşkın ülkede milyonlarca tüketicinin tercihi, Avrupa’da solo beyaz eşya pazarının lider, toplam beyaz eşya pazarının ikinci markası.Arcelik satıldı mı?
Arcelik satıldı mı?Arçelik Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Ali Koç, elindeki 6 milyon 175 bin 838 adet Arçelik hissesini sattığını açıkladı. Satış işlemi sonrasında Yıldırım Ali Koç’un şirkette payı kalmadı. Satış işlemi önceki gün 4,22-4,23 lira aralığında gerçekleşti.
Arçelik’in tamamına sahip olduğu Beko Electrical Appliances ile Çinli Jiangsu Konka Smart Home firması arasında yapılan anlaşma ile Changzhou kentindeki üretim tesisi 128 milyon lira bedel ile satıldı
Arçelik hisseleri kime ait?
Arçelik hisseleri kime ait?BURLA TİCARET VE YATIRIM A.Ş.
Arçelik televizyon fabrikası nerede?
Çerkezköy’de ülkemizin son yıllardaki önemli özel sektör yatırımlarından biri olan Arçelik Çerkezköy Elektronik Fabrikası’ nda üretim başladı.182 bin metrekare alana kurulan Arçelik Çerkezköy Elektronik Fabrikası’nda dijital ve robotik teknolojilerle geleceğin televizyonları üretilecek.Beko arçeliğin yan ürünü mü?
Beko arçeliğin yan ürünü mü?2000 yılına gelindiğinde ise Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu’nun yeniden yapılanması sonucu Beko, Beko Ticaret A.Ş. bünyesinden çıkarak, Arçelik markası ile birlikte Arçelik A.Ş. çatısı altına girdi.