AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arboretum muze kart gecerli mi?

Editör

Yeni Üye

Arboretum müze kart geçerli mi?​

Giriş Ücretleri (2021) Giriş için Müze Kart geçerli değildir.

Atatürk Arboretumu fotoğraf çekmek yasak mı?​

Atatürk Arboretumunda kaçak ticari çekimlerin engellenmesi amacıyla, katalog çekimleri için kullanılabilen her türlü kostüm ve çekim malzemelerinin içeriye alınmaması, havadan video ve fotoğraf çekimi yapabilen uzaktan kumandalı multirotor türlerinin (Drone, tricopter, quadcopter, hexacopter, octocopter vb…)

Atatürk Arboretumu içinde neler var?​

Atatürk Arboretumu içinde neler var?
Atatürk Arboretumu Belgrad Ormanı’nın güneydoğusunda tam 296 hektarlık bir alana yayılmış koca bir canlı ağaç müzesi. İnanılmaz sayıda ağaç çeşidini barındırıyor. Atatürk Arboretumu bir botanik bahçe olduğu için özellikle yapılmış, yani normalde bu kadar çeşit ağacı bir arada görmek neredeyse imkansız.

Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar?​

Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar?
Atatürk Arboretumu giriş ücreti hafta içi yetişkin 7,50 TL, öğrenci 2,50 TL’dir. Hafta sonu ise yetişkin 20,00 TL, öğrenci 7,50 TL’dir.

Atatürk Arboretumu 42HM hangi durak?​

Bu hat ile arboretuma ulaşmak için önce bu metro hattının son durağı olan Hacıosman durağına gidilir. Sonrasında otobüs durağına ilerlenerek 42HM numaralı otobüse binilir. Bahçeköy durağında inildikten sonra 5 ya da 10 dakikalık yürüme sonucu olarak Atatürk Arboretumu’na ulaşılmaktadır.

Arboretum da neler yapılır?​

Arboretumu, gölet ve yürüyüş yolları, temiz havası, yemyeşil bitki örtüsü ile huzur saçan bir yer. İki adet gölet ve göletlerde yüzen kuğular, ördekler var. Hatta şanslıysanız sincap dahi görebilirsiniz. İstanbullular böylesi bir doğal yaşam alanına sahip oldukları için mutlu olmalılar.

Atatürk Arboretumu kaç saatte gezilir?​

Atatürk Arboretumu kaç saatte gezilir?
Bir tur atar, yarım saate çıkarım: Tabi bu size kalmış. Fakat 296 hektar alana yayıldığını ve 2000 farklı bir bitki türü olduğunu unutmayın. Girişte içinde haritanın yer aldığı ücretsiz broşürü almak faydalı olur.

Atatürk Arberatoryumu giriş ücretli mi?​

Atatürk Arberatoryumu giriş ücretli mi?
Atatürk Arboretumu’na giriş ücreti yetişkinler için hafta içi 7.5 TL, hafta sonu ise 20 TL. Öğrenciler için giriş ücreti hafta içi 2.5 TL, hafta sonu 7.5 TL. Düğün ve nişan fotoğraf çekimi 472 TL. Film ve reklam çekimi 8850 TL.
Atatürk Arboretumu saat kaçta açılıyor?​
Atatürk Arboretumu Ziyaret Saatleri Ziyaret saatleri 10:00 ve 16:00 arasında belirlenmiş. Kurumdan edilinen bilgiye göre ziyaretçiler gün batımına kadar içeride kalabiliyorlar. PAZARTESİ günleri ziyarete kapalıdır.
Kalenderhane çekim yeri nerede?​
İstanbul’daki sayılı kapalı dış çekimi platolardan olan İstanbul Kalenderhane Fatih, Fatih ilçesinde Karagümrük’te bulunuyor.

Kibrithane kime ait?​

Kibrithane kime ait?
Turizmci Timur Özdemir, eski yapılarıcanlandıracak. Sümerbank binasını sanat, Kibrithane’yi spa ve Asos’ta köy konseptinde otel yapacak.

Evet, Arboretum'a Müze Kart geçerli değil. Ancak Arboretum'un güzelliklerini keşfetmek ve doğayla iç içe olmak için uygun fiyatlarla giriş yapabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu'nda fotoğraf çekimine ilişkin belirli kurallar bulunmaktadır. Kaçak ticari çekimlerin engellenmesi amacıyla belirli kısıtlamalar getirilmiştir. Özellikle katalog çekimleri için kullanılan kostüm ve çekim malzemeleri içeriye alınmamaktadır. Ayrıca, havadan video ve fotoğraf çekimi yapabilen uzaktan kumandalı multirotor türleri (Drone, tricopter, quadcopter, hexacopter, octocopter vb.) de kullanımına izin verilmemektedir.

Atatürk Arboretumu, çok geniş bir alana yayılmış ve birçok farklı ağaç türünü barındıran bir botanik bahçedir. Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda bulunan bu müze, adeta kocaman bir canlı ağaç müzesidir. Atatürk Arboretumu'nda inanılmaz sayıda ağaç çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. Normalde bu kadar çeşitli ağacı bir arada görmek neredeyse imkansızdır.

Atatürk Arboretumu'nu ziyaret etmek isteyenler için giriş ücretleri kapsamlı bir şekilde belirlenmiştir. Hafta içi ve hafta sonu için farklı ücretlendirme yapılmaktadır. Yetişkinler için hafta içi giriş ücreti 7,50 TL iken hafta sonu 20,00 TL'dir. Öğrenciler için ise hafta içi 2,50 TL ve hafta sonu 7,50 TL olarak belirlenmiştir.

Arboretum'a ulaşım için 42HM numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. Hacıosman metro durağına giderek oradan 42HM numaralı otobüse binerek Bahçeköy durağında inerek 5-10 dakikalık yürüyüş ile Arboretum'a ulaşabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu'nun ziyaretçilere sunduğu aktiviteler arasında gölet ve yürüyüş yollarının keyfi çıkarılabilir. Temiz havası ve yemyeşil doğasıyla huzur veren bir mekandır. İki adet gölet bulunmakta ve göletlerde yüzen kuğular ve ördekler görülebilmektedir. Ayrıca, şanslıysanız sincapları da görebilirsiniz. İstanbullular için bu doğal yaşam alanını ziyaret etmek mutluluk verici olabilir.

Atatürk Arboretumu'nun ziyaret süresi kişiden kişiye değişebilir. Genel olarak bir tur atarak Arboretumu yarım saate kadar gezebilirsiniz ancak 296 hektarlık geniş alanda 2000 farklı bitki türü bulunduğunu unutmamak önemlidir. Girişte içinde haritanın yer aldığı ücretsiz broşürü alarak gezinizi daha planlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu ziyaret saatleri 10:00 ile 16:00 arasında belirlenmiştir. Ziyaretçiler gün batımına kadar içeride kalabilmektedirler. Ancak, Pazartesi günleri Arboretum ziyarete kapalıdır.

Dipnot: Kalenderhane çekim yeri İstanbul'un Karagümrük bölgesinde bulunan bir platodur. Kibrithane'nin ise turizmci Timur Özdemir'e ait olduğu belirtilmiştir ve eski yapıların canlandırılması ve farklı kullanımlara dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Geri