- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Araştırma Üniversitesi kriterleri nelerdir?
Araştırma Üniversitesi kriterleri nelerdir? (1) SCI indeksli yayın sayısı, (2) Uluslararası işbirliği ile yapılan SCI indeksli yayın sayısı, (3) Bilimsel yayın puanı, (4) Atıf sayısı, (5) Proje sayısı, (6) Proje bütçesi, (7) Uluslararası işbirliği ile gerçekleşen proje fon bütçesi, (8) Doktora mezun sayısı, (9) Patent …Araştırma Üniversitesi hangileri?
Alfabetik sıra ile 10 araştırma üniversitesi: • Ankara Üniversitesi • Boğaziçi Üniversitesi • Erciyes Üniversitesi • Gazi Üniversitesi • Gebze Teknik Üniversitesi • Hacettepe Üniversitesi • İstanbul Üniversitesi • İstanbul Teknik Üniversitesi • İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi • Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yedek …
Araştırma üniversitesi ne demek?
Araştırma Üniversitesi, misyonunu ve stratejik yol haritasını belirlemiş ve üniversitenin çalışma disiplinini bu plana uygun biçimde yürütebilen bir kurumdur. İdealimiz olan araştırma üniversitesi güçlü araştırmacılar yetiştiren, dünya bilimine ve ülkenin kalkınmasına katkı sunan doktora programları olan kurumlardır.
Türkiyede kaç tane araştırma üniversitesi var?
Ankara, Boğaziçi, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, İzmir Yüksek Teknoloji ve ODTÜ araştırma üniversitesi oldu.Üniversiteler hangi kanunla kurulur?
Devlet Yükseköğretim Kurumu: 2547 sayılı Kanun Hükümleri uyarınca Devlet tarafından kurulmuş bulunan üniversite ile yüksek teknoloji enstitüsü ve bunların bünyesinde yer alan fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuarlar, meslek yüksekokulları ve araştırma uygulama merkezleridir.
Hacettepe Üniversitesi araştırma üniversitesi mi?
Hacettepe Üniversitesi rekabet düzeyi yüksek araştırmaları, nitelikli eğitim ve öğretim uygulamaları, ihtiyaç odaklı bilgi ve teknoloji transferi mekanizmaları, kamu ve sanayi sektörleriyle işbirlikleri ve uluslararası kurumsal ilişkileri ile dünya çapında araştırma üniversitesidir.