AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arastirma sorulari ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.447
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Araştırma soruları ne demek?​

Günlük hayatta cevabını merak ettiğimiz birçok soru ile karşılaşırız. Bu soruların bazıları tek bir veri ile cevaplanabilirken, bazıları bir gruptan veri toplamayı gerektirir. Birden fazla veri toplanılabilen sorulara istatistiksel araştırma sorusu ya da kısaca araşırma sorusu denir.

Araştırma sorunu nedir?​

çalışılan, planlama yapılan soruna ‘araştırma problemi’ denir. probleminin alt problemleri olarak düşünülebilir. Problemi çözmek için cevaplandırılması gereken sorulardır.

Bilimsel araştırmalarda problem nedir?​

Bilimsel araştırmalarda problem nedir?
 Bilimsel araştırma, problem ile başlar.  Giderilmek istenen her türlü güçlük bir problemdir. rahatsız etmesi gerekmektedir. bilinmek istenen ancak bilinemeyen yönler bulunur.

Hangi derslerde araştırma yapılabilir?​

2 (8+10+10=) 28 62 90 DERSİN AMACI Bu derste öğrenciye; araştırmayapma yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER 1. Araştırma yapmak 2. Araştırma raporu hazırlamak 3. Araştırmayı sunmak DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (HAFTALARA GÖRE DAĞILIMI) HaftaModüller/İçerik/Konular 1Araştırma Konularını Seçme

Bilimsel araştırma, bilimsel araştırma e.?​

Bilimsel yöntem, Bilimsel yöntemin aşamaları e. Bilimsel araştırma f. Bilimsel araştırma çeşitleri g. Temel araştırmalar h. Uygulamalı araştırmalar 2. Araştırmanın gereği ve önemi 3. Araştırmanın konusu (problem) a. Araştırma konusunun seçimine etki eden faktörler b. Değişken ve değişken türleri 4.

Bilimsel Araştırma çeşitleri nelerdir?​

Bilimsel Araştırma çeşitleri nelerdir?
Bilimsel araştırma çeşitleri 1.Araştırmanın amaca göre sınıflandırılması: a.Keşfedici araştırma:Varlığı bilinmeyen birşeyi ortaya çıkarma niteliğindeki araştırmadır. b.Tamamlayıcı ve betimleyici ya da durum saptayıcı araştırma:Bireyin,toplumun ya da olayların özelliklerini tanımlamak için yapılan

Bilimsel Araştırmalar nelerdir?​

Bilimsel araştırma Problemlere güvenilir çözümler bulmak amacıyla planlı ve sistemli olarak verilerin toplanması, çözümlenmesi, yorumlanması, değerlendirilmesi ve rapor edilmesi sürecidir. Bilimsel araştırmaların temel amacı, bilinenlerden yola çıkarak bilinmeyenlere doğru yol almak ve bu doğrultuda bilgi üretmektir.
 
Araştırma soruları ve araştırma problemleri, bir konuda derinlemesine bilgi edinmek ve sorunları çözmek için yapılan çalışmaların temelini oluşturur. Araştırma soruları genellikle birden fazla veriyi toplamayı gerektiren sorulardır ve istatistiksel verilerin analizini gerektirebilir. Araştırma problemleri ise çalışılan konunun temel sorunlarını ve bu sorunların çözümü için yapılması gereken adımları belirler.

Bilimsel araştırmalarda problem belirlemek, araştırmanın başlangıç ​​noktasını oluşturur. Bilimsel araştırmanın amacı, bir probleme yönelik çözümler üretmektir ve bu nedenle araştırmacının öncelikle karşılaşılan güçlükleri ve eksiklikleri belirlemesi gerekir. Bilimsel araştırmanın temel prensibi, bilinmeyenleri bilinenlerden yola çıkarak anlamaya çalışmak ve yeni bilgi üretmektir.

Araştırma yapılabilen dersler genellikle öğrencilere araştırma yetenekleri kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler, bir konuda araştırma yapmayı, araştırma raporu hazırlamayı ve araştırmayı sunmayı öğrenirler. Ders içeriği genellikle araştırma konularını seçme, araştırmanın gereği ve önemi, araştırmanın konusu (problem) gibi konulardan oluşur.

Bilimsel araştırmaların çeşitleri araştırmanın amacına göre sınıflandırılabilir. Keşfedici araştırma, varlığı bilinmeyen bir konuyu araştırırken; tamamlayıcı ve betimleyici araştırma ise bireylerin, toplumun ya da olayların özelliklerini tanımlamak için yapılan araştırmalardır. Bilimsel araştırmalar, planlı ve sistemli bir şekilde verilerin toplanması, analiz edilmesi, yorumlanması ve rapor edilmesini içeren süreçlerdir.

Son olarak, bilimsel araştırmaların temel amacı bilinen bilgilerden yararlanarak yeni bilgiler üretmektir. Bu süreçte problem doğru şekilde belirlenmeli, veriler dikkatle toplanmalı ve analiz edilmeli, elde edilen sonuçlar değerlendirilmeli ve sonuçlar doğru bir şekilde rapor edilmelidir.
 
Geri
Üst