AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arastirma izni nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Araştırma izni nasıl alınır?​

Öğrencinin çalışma izni için ilk olarak https://ayse.meb.gov.tr sitesi üzerinden ön başvuru yapması ve genelgede yer alan “Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi”ni doldurması, Taahhütname, Tez önerisi, ölçek/anketler ekiyle Enstitü Müdürlüğüne dilekçe ile başvurması gerekmektedir.

MEB araştırma izni nasıl alınır?​

- A-Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumlarda Gerçekleştirilecek Araştırma ve Uygulamalar.
- için;
- 1- Dilekçe.
- 2- Anket Örneği.
- 3- Araştırma Uygulama İzni Ön Başvuru Formu (Adı geçen öğrenci tarafından ayse.meb.gov.tr.
- 4- Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi (tıklayınız)
- 5- Etik Kurul Onayı

Etik kurul belgesi ne demek?​

Etik kurul belgesi ne demek?
Etik Kurul belgesi; herhangi bir izin olmayıp, bilimsel araştırma protokolünün ilgili mevzuat ve yükümlülükler göz önüne alınarak yapılabilirliğinin onaylandığı bir belgedir.

Yıllık izinlerimi nasıl görebilirim?​

Çalışanın bu yıl kullandığı yıllık izin süresini nasıl…
- Sol sütunda bulundan ”Çalışanlar” ikonuna tıklayınız.
- Çalışanlar arasından ilgili çalışanı seçiniz.
- Çalışan profil sayfasında ”İzin” sekmesine tıklayınız.
- Bu ekrandaki ”Detaylar” butonuna tıklayınız.

Ölçek kullanmak için izin gerekli mi?​

Çalışmada kullanılacak Anket/Test/Ölçekler yaygın ve literatürde sık kullanılan bir ölçek ise izin almanıza gerek yoktur. Fakat bu durum sağlanmıyorsa Anket/Test/Ölçeklerin sahibinden izin alınması gerekmektedir.

Ayse meb başvuru nasıl yapılır?​

Ayse meb başvuru nasıl yapılır?
2017/25 sayılı Genelge gereği Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda düzenlenmek istenen araştırma, yarışma ve sosyal etkinlikler için öncelikle ayse. meb.gov.tr üzerinden bir müracaat gerçekleştirilir. Yapılan başvurular sistemde kayıt altına alınır. MEB Merkez ve Taşra Teşkilatı tarafından yönetilir.
Istanbul Milli Eğitim müdür?​
Ömer Faruk Yelkenci’nin yerine Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı getirildi.
Etik kurul onayı neden alınır?​
Projeniz içeriği gereği, insana özgü (örneğin, tüy, kıl, saç teli, tükürük, tırnak; anket) verilerin kullanılmasını içeren bir çalışma yapılmasını gerektiriyorsa veya insan sağlığını yakından ilgilendiren (örneğin, gıda, kozmetik) ürünler ile ilgili ise etik kurul onay belgesi almanız gerekmektedir.

Ayse MEB nedir?​

Ayse MEB nedir?
ayse. meb.gov.tr nedir? Araştırma, yarışma ve sosyal etkinliklerin ön başvurularının yapıldığı sistemdir. 2017/25 sayılı Genelge gereği Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda düzenlenmek istenen araştırma, yarışma ve sosyal etkinlikler için öncelikle ayse.

Araştırma izni almak için başvuru süreci oldukça detaylı ve belirli adımları içermektedir. Öğrencilerin çalışma izni için ilk olarak https://ayse.meb.gov.tr sitesi üzerinden ön başvuru yapmaları gerekmektedir. Daha sonra genelgede yer alan "Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi"ni doldurup, tez önerisi ve ölçek/anketler ekleriyle birlikte Enstitü Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

MEB araştırma izni almak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:
1. Dilekçe.
2. Anket Örneği.
3. Araştırma Uygulama İzni Ön Başvuru Formu (Adı geçen öğrenci tarafından ayse.meb.gov.tr).
4. Araştırma İzni Başvuru Taahhütnamesi.
5. Etik Kurul Onayı.

Etik kurul belgesi, bilimsel araştırma protokolünün ilgili mevzuat ve yükümlülükler göz önünde bulundurularak yapılabilirliğinin onaylandığı bir belgedir. Bu belge, projenin etik standartlara uygunluğunu gösterir ve projenin insan sağlığı, hak ve güvenliği açısından incelendiğini gösterir.

Yıllık izinlerinizi görmek için öncelikle ilgili platforma giriş yapmanız gerekir. Sol sütunda bulunan "Çalışanlar" ikonuna tıklayarak ilgili çalışanı seçip, çalışan profil sayfasında "İzin" sekmesine tıklamanız ve ardından "Detaylar" butonuna tıklamanız gerekebilir.

Ölçek kullanmak için izin gerekip gerekmediği konusunda, eğer kullanılacak ölçek yaygın ve literatürde sık kullanılan bir ölçekse genellikle izne ihtiyaç duyulmaz. Ancak, ölçeğin sahibinden izin almak gerekebilir eğer ölçek daha önce kullanılmamış veya sahibi tarafından belirlenmiş özel bir ölçekse.

Ayse MEB başvurusu için 2017/25 sayılı Genelge gereği Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda düzenlenmek istenen araştırma, yarışma ve sosyal etkinlikler için ayse.meb.gov.tr üzerinden bir müracaat gerçekleştirilir. Yapılan başvurular sistemde kayıt altına alınır ve MEB Merkez ve Taşra Teşkilatı tarafından yönetilir.

Ayse MEB, araştırma, yarışma ve sosyal etkinliklerin ön başvurularının yapıldığı sistemdir. 2017/25 sayılı Genelge gereği Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda düzenlenmek istenen araştırma, yarışma ve sosyal etkinlikler için öncelikle bu sistem üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir.

Geri