- Konu Yazar
Araştırma Görevlisi sınavı nasıl olur?
Araştırma Görevlisi alım ilanı için sınava çağrılan adaylar yazılı sınava girerler. Son değerlendirme ise şu şekilde yapılır: Yazılı sınav notunun yüzde 0’u, ALES notunun 0’u lisans mezuniyet notunun yüzde 30’u ve yabancı dil sınavından alınan puanının ’u alınarak toplanıp hesaplama yapılır.TUS sınavı nedir kimler girebilir?
TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Bu sınava kimler başvurabiliyor? Tıp, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir.Princeton Üniversitesi Akademik Çalışma gurubu tarafından yapılan araştırmaya göre 61 ülkede yapılan toplam 700’e aşkın sınav arasından 2011 Eylül TUS Sınavı Dünyanın en zor 2.sınavı seçildi.
Araştırma görevlisi olmak için YDS mi Yökdil mi?
Bundan dolayı, Yükseköğretim Kurulu 05 Nisan 2017 tarihli toplantısında aldığı kararla yükseköğretim kurumlarınca Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına atama yapılabilmesi için ek koşul olarak aranılan yabancı dil puanı şartında YÖKDİL’in de YDS gibi geçerli olduğuna karar verdi.
Araştırma görevlisi olmak için kaç puan gerekir?
Araştırma görevlisi olmak isteyen kişilerin uyması gereken şartlar ise; ALES sınavına girilmesi ve en az 70 puan alınması gerekir, Yabancı dil sınavından en az 50 puan almak gerekir, İlana başvuru yapıldığı tarihte 35 yaşını geçmemiş olmak gerekir.
Tusa girmek için mezun olmak şart mı?
Mezun olmadan TUS’a girebilir miyim? Henüz mezun durumda olmayan ve sınavın yapıldığı tarihte mezun olacak adaylar ilgili yönetmelik gereği bu alanda yer alan “Sınavın yapıldığı gün itibari ile (13 Nisan 2014) mezun olduğumu/olacağımı beyan ediyorum.” seçeneğini işaretleyeceklerdir.Tusa kaçıncı sınıfta girilir?
Tıp Fakültesinde iken, Tıp Fakültesini hemen bitirmişken, Tıp mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmişken bile TUS’a girebilirler. Bu sınav, Tıp bölümü mezunlarının girdiği ve tercih verebildiği bir sınavdır.Gaokao. Her Temmuz ayında gerçekleştirilen Gaokao, her sene yaklaşık 10 milyon öğrencinin katıldığı Çin’in ulusal üniversite giriş sınavıdır. Dünyanın en zor sınavları arasında yer alır ve yaklaşık 10 milyon öğrenciden yalnızca ortalama olarak 55 bin tanesi istediği üniversiteye yerleşebilir.
Araştırma görevlisi olmak için YÖKDİL geçerli mi?
Yabancı dille eğitim yapılan üniversitelerde aranan dil kriterlerinde, Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atamalarda (Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi, Uzman, Okutman, Çevirici, Eğitim – Öğretim Planlamacısı) alımlarında geçerlidir.
Akademisyenlik için YDS mi YÖKDİL mi?
YÖKDİL’in YDS denkliği var mıdır? Hayır, yoktur. Fakat YÖKDİL YDS’ninde geçerli olduğu Yüksek Lisans, Doktora, Doçentlik, TUS ve DUS başvurularında geçerlidir. Bunun haricinde Yabancı Dil Tazminatı ve KPSS ile Yabancı Dil Seviyesi isteyen memurluk gibi başvurularda geçerli değildir.