- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Araştırma görevlisi olduktan sonra ne olunur?
Bu unvanlar, kişinin ilk akademik kadro unvanı olan araştırma görevlisi olması ile başlar. Daha sonra yardımcı doçent ve doçent şeklinde devam eder ve profesör unvanı ile son bulur. ( * ) Bu unvanlar, akademisyenin yaptığı çalışmalar ve meslek yılı ile bağlantılı olarak belirli bir zaman içerisinde hak edilir.Araştırma görevlisi ne oluyor?
Araştırma görevlileri eski zamanlarda asistan olarak anılmaktaydı. Günümüzde araştırma görevlisi yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırmalarda, inceleme ve deneylerde yardımcı olan yetkili alanlar tarafından verilerek ilgili görevleri yapan öğretim yardımcısına araştırma görevlisi denmektedir.Araştırma görevlisi akademisyen mi?
Araştırma görevlisi akademisyen mi?Üniversitelerde ve araştırma kurumlarında görev yapan öğretim yardımcıları olan çevirmenler, uzmanlar, öğretim planlamacıları, araştırma görevlileri (üniversite asistanı), okutmanlar ve öğretim görevlileri ile öğretim üyeleri olan yardımcı doçentler, doçentler, araştırma profesörleri, profesörler ve ordinaryüs …
Araştırma görevlisi kaç saat çalışır?
Yükseköğretim Kanunu’na (Madde 22) göre öğretim üyeleri; öğretim, araştırma, yayın ve yönetim tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Öğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak okutmakla yükümlü oldukları haftalık ders yükü 10 saat, öğretim görevlilerinin ise 12 saattir.Akademik kadro bulmak zor mu?
Akademik kariyer yapmak zor bir süreç. Yüksek lisans bitirilecek, doktoraya başlanacak, çeşitli sınavlar verilecek sonra da kadro beklenecek. Kadro açılsa bile girip girilemeyeceği şüpheli. Her şeyi usulüne göre yerine getirseniz de önünüzü tıkayan bazı engellerle karşılaşabilirsiniz…Araştırma görevlisi ne kadar maaş alıyor?
Araştırma görevlisi ne kadar maaş alıyor?Böylece memurların maaş artış oranını 30,5’e çıktı. 8265 TL olan Üniversite araştırma görevlisi maaşları yapılan ek zamla birlikte 10785 TL’ye yükseldi. Buna göre Araştırma görevlisi (7/1) maaşları 10785 TL’ye çıktı.
Araştırma görevlisi olmak için ne yapılmalı?
Araştırma görevlisi olmak isteyen kişilerin uyması gereken şartlar ise; ALES sınavına girilmesi ve en az 70 puan alınması gerekir, Yabancı dil sınavından en az 50 puan almak gerekir, İlana başvuru yapıldığı tarihte 35 yaşını geçmemiş olmak gerekir.En fazla kaç sene araştırma görevlisi olunur?
2547 sayılı Kanun’un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.Araştırma görevlisi haftada kaç gün çalışır?
Araştırma görevlisi haftada kaç gün çalışır?Araştırma görevlisi öğretim görevlisi olabilir mi?
Araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların öğretim görevlisi kadrolarına doğrudan geçişi mümkün olmamaktadır. Öğretim görevlisi kadrolarına geçiş yapmak isteyenler üniversiteler tarafından ilan edilen kadrolara müracaat etmelidir.Araştırma görevlisi nasıl öğretim üyesi olur?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.Araştırma görevlisi dışarıda çalışabilir mi?
Araştırma görevlisi dışarıda çalışabilir mi?Tüm öğretim üyeleri tam gün çalışmak zorunda ve mesai saatleri içinde akademisyenlik işi dışında iş yapamaz. Yani öğretim üyelerinin mesai içinde özel iş yapmaları, özel muayenehane veya ofislerinde çalışmaları, avukatlık yapmaları (duruşmalara girmeleri) filan kanunen yasak.