- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Araştırma görevlisi en fazla kaç yıl görev yapar?
2547 sayılı Kanun’un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.Doktor araştırma görevlisi kaç saat derse girer?
Doktora çalışmalarını tamamlamış araştırma görevlilerine, talepleri üzerine ve üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi halinde ders görevi verilebilecek. Haftada on iki saati aşan ders görevleri için haftada on saate kadar ek ders ücreti verilecetir. Ek ders ücreti ödemesinde öğretim görevlisi esas alınacaktır.Akademisyenler kamu görevlisi midir?
üniversite yönetimleri, “Akademisyenler memurdur. Ben de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu (DMK) uygularım” diyor. Oysa idari soruşturma başlatan üniversitelerin hatırlaması gereken ilk şey, yürürlükteki mevzuata göre akademisyenlerin (bu arada kendilerinin de tabii) memur değil, kamu görevlisi olduğu.
Araştırma Görevlisi kaç yılda olunur?
Başvuru şartları yüksek lisans ile aynıdır. Bu eğitim en az 4 yıl sürmektedir. Doktora eğitimi ders dönemi ve tez dönemi olmak üzere iki aşamada gerçekleşmektedir. Bu aşama akademik anlamda daha verimli araştırmalar yapmanız ve bilimsel yorum ve analiz yapabilme yeteneğinizin en üst seviyeye çıkması için gereklidir.
Araştırma görevlisi derse girer mı?
YÖK tarafından alınan karar doğrultusunda doktorasını bitiren Araştırma Görevlisi derslere girebilecek. Yükseköğretim Kurulu doktorasını tamamlayan araştırma görevlilerinin istekleri halinde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebileceklerini kararlaştırdı.Araştırma görevlisi 657 ye tabi mi?
Kanununun 50/d maddesi kapsamında araştırma görevlisi olarak çalışmakta olan ilgililerin ancak kendi istekleri ile görevden çekilmeleri ve azami adaylık süresi kadar Üniversite görev yapmış olmaları şartıyla, 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesi kapsamında yine aynı Kanuna tabi kurum ve kuruluşların kendi mevzuatları ve …Üniversiteler kamu kurumu sayılır mı?
İster devlet, ister vakıf olsun tüm üniversiteler kamusal alanda hizmet veriyor. O zaman, işleri kolaylaştırmak amacıyla şöyle bir tanımlama yapmak daha uygun olmaz mı? (1) Kamu tüzel kişiliğine sahip devlet üniversitesi, (2) Kamu tüzel kişiliğine sahip vakıf üniversitesi.
Devlet üniversite çalışanları kamu görevlisi midir?
Üniversitesi de anılan mevzuat hükümleri çerçevesinde 2809 Sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu”nun Ek 74. maddesiyle vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlere tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip olarak kurulmuştur. Bu nedenle de personeli kamu hukukuna tabidir.