Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arastirma gorevlisi 35 madde nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Araştırma görevlisi 35 madde nedir?​

bir üniversitenin kadrosuna bağlı olup başka bir üniversitede lisansüstü eğitim görmek üzere görevlendirilen araştırma görevlilerinin durumunu düzenleyen maddedir. 5347 sayılı yüksek öğretim kanunun 35. maddesidir. genellikle madde 35 değil *, 35. madde olarak söylenir. bu maddenin amacı öğretim elemanı yetiştirmektir.

13 B 4 e göre görevlendirme ne demek?​

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13-b/4 maddesinde; “Gerekli gördüğü hallerde üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanlarının ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek veya bunlara yeni görevler vermek” hususu Rektör’ün görev, yetki ve sorumlulukları arasında sayılmıştır.

Yüksek öğretim kurumlarını kim açar?​

Yüksek öğretim kurumlarını kim açar?
(3) 2/7/2018 tarihli ve 700 sayılı KHK’nin 72 nci maddesiyle, bu maddede yer alan “Bakanlar Kurulu kararı ile” ibaresi “Cumhurbaşkanınca” şeklinde değiştirilmiştir.

Yüksek lisans bitince araştırma görevlisi biter mi?​

Yüksek lisans bitince araştırma görevlisi biter mi?
*50-d Araştırma Görevlisi Kadrosuna Atanan Kişi Lisansüstü Eğitimdeki Azami Sürelerini Doldurduğunda Durumu Ne Olur? Yürürlükteki mevzuata göre yüksek lisans için altı yarı yıl, doktora için on iki yarı yıl olan azami eğitim süresinde lisansüstü eğitimini bitiremeyen araştırma görevlilerinin ilişikleri kesilir.

Araştırma görevlisi 50 D 33 A nedir?​

Türkiye’de üniversitelerin verdikleri 33/A , ÖYP, 50/D gibi bazı kadro numaraları vardır. Bu kadrolar için de özel maddeler bulunuyor. 50/D kadrosu için iş garantisi bulunmazken 33/A kadroları lisansüstü eğitimden sonra iş garantisi sağlıyor.

40 B görevlendirme nedir?​

40-b Görevlendirmeleri: Öğretim elemanlarının kendi arzusu ve üniversitenin ihtiyaç duyması halinde, en az bir eğitim-öğretim yılı için 2547 Sayılı yükseköğretim Kanunun 40-b Maddesi uyarınca görevlendirilirler.

Üniversite kurulması için kaç fakülte?​

Üniversite kurulması için kaç fakülte?
Kanun değişikliği ile üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi kurma zorunluluğu kalkarken, ihtiyaca göre belirlenecek fakülte kurma zorunluluğu yerine, en az üç fakültenin bulunması zorunluluğu getirildi. Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

2809 sayılı kanun nedir?​

2809 sayılı kanun nedir?
2809 Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu.

Araştırma görevlisi ne zaman biter?​

Asistanlar, asaletlerinin onanmasından itibaren 4 yıl içinde uzmanlıklarını ve altı yıl içinde doktoralarını vermek zorundadırlar. Bu süre içinde doktor veya uzman olamayan asistanların görevlerine devam edip etmemelerine, kürsü profesörünün teklifi üzerine profesörler kurulu karar verir.

Araştırma görevlisi iken yüksek lisans biterse ne olur?​

50-d araştırma görevlisi kadrosuna yüksek lisans eğitimi devam etmekte iken ataması yapılan kişiler eğitimini tamamladığı tarihten itibaren 6 (altı) ay içerisinde devlet üniversitelerinde alanında bir doktora programına kayıt yaptırmakla yükümlüdür. Aksi takdirde kadrosuyla ilişiği kesilerek görevine son verilir.

50d devlet memuru mu?​

50d devlet memuru mu?
Devlet üniversitelerinde, 2547 sayılı Kanunun 50/d statüsüne göre çalışan araştırma görevlilerinin özlük ve eğitim süreçlerine dair bazı soru ve cevaplar. *50-d Araştırma Görevlisi Kadrosu Nedir? Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim süresince görev yapan kadrolu araştırma görevlileridir.

33 A kalktı mı?​

33 A kalktı mı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2547 sayılı Kanun’un 50/d maddesi uyarınca lisansüstü eğitim yapan araştırma görevlilerinin 33/a kapsamında atanmaları yönünde herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” açıklaması yaptı.
 
Araştırma görevlisi 35. madde, bir üniversitenin kadrosuna bağlı olarak lisansüstü eğitim görecek araştırma görevlilerinin durumunu düzenleyen maddedir. Genellikle "35. madde" olarak anılan bu madde, 5347 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda yer almaktadır ve amacı öğretim elemanı yetiştirmektir.

Öte yandan, 13-b/4 maddesi ise Yükseköğretim Kanunu'nda yer alan bir başka önemli madde olup Rektör'e, üniversite personelinin görev yerlerini değiştirme veya yeni görevler verme yetkisi tanımaktadır.

Yükseköğretim kurumlarının açılması konusunda ise bu işlem artık Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilmektedir. 2/7/2018 tarihli ve 700 sayılı KHK ile yapılan değişiklikle "Bakanlar Kurulu kararı ile" ibaresi "Cumhurbaşkanınca" şeklinde değiştirilmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamlayan araştırma görevlilerinin durumu ise mevzuata göre belirlenmektedir. Yüksek lisans için belirlenen süreyi aşan araştırma görevlilerinin ilişikleri kesilir, bu durum 50-d madde kapsamında düzenlenmektedir.

Araştırma görevlileri arasında sıkça kullanılan 50 D 33 A gibi kadro numaraları ve görevlendirme maddeleri bulunmaktadır. Bu kadroların özellikleri ve iş garantileri farklılık gösterebilir.

Son olarak, lisansüstü eğitimini tamamlayan araştırma görevlilerinin belirli bir süre içinde doktoralarını tamamlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde, görevlerine devam edip etmeyecekleri profesörler kurulu tarafından kararlaştırılır.

Araştırma görevlileri hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili Yükseköğretim Kanunu ve ilgili mevzuatı inceleyebilirsiniz. Bu konuda net bilgiler ve yönergeler bulunmaktadır.
 
Geri
Üst