AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arapcanin kokeni nereden gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Arapçanın kökeni nereden gelir?​

Tarihsel süreçler de göz önüne alındığında Arap alfabesinin Nebati alfabesinden gelişmiş olduğu görülüyor. Bilinen ilk Arapça yazıtlar M.S. 512′ye aittir. Bulunan en eski parça Yunanca, Süryanice ve Arapça olmak üzere 3 ayrı dilde birden yazılmış olup Bi’r az Zabad’da Suriye’de bulunmuştur.

İbranice ve Aramice aynı mı?​

Aramice veya Aramca, Sami (Semitik) dil ailesinin Kuzey-Batı grubundan bir dil. Suriye ülkesinin eski adı olan Aram sözcüğüne izafeten adlandırılmıştır. Aynı dönemde Yahudiler tarafından İbranice yerine günlük konuşma ve yazı dili olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Vikipedi listesine bakınız. Süryani alfabesi, MÖ 2. yüzyıldan itibaren Mardin’de Süryanice için kullanılan bir alfabedir. Bu yazı sistemi, Arami alfabesinden türeyen Sami ebcedlerden biri olup Fenike, İbrani ve Arap alfabesi ile bağlantılıdır.
Arapçayı kim buldu?
İbn Abbas(r.a) ise ilk Arapça yazıyı keşfeden ve kendi söz ve mantığıyla bu yazıyı ilk defa kullanan kişinin Hz. İsmail (a.s) olduğunu belirtir. Bazı sözler yazı ve hat ile muhafaza edilmişlerdir.
İbranice Aramice Arapça hangi dil ailesine aittir?
Mısır dilleri: Eski Mısır dili, Kıptî dili. Sami dilleri: Arapça, İbranice, Aramice, Habeşçe (Amhara), Tigrece, Tigrina – ölü diller olan Akadca, Babilce, Asurca, Süryanice.

Süryani Arap mı?​

eski suriye ve yukarı mezopotamya halklarından günümüze kalanlar. dilleri aramice değil, onun devamı olan ”turoyo”, ya da süryanice. midyat’ta konuşuluyor. mardin’de arapça yaygın. ermeni değiller.

Süryani alfabesi ile hangisi doğrudur?​

Süryani alfabesi sağdan sola yazılabileceği gibi aynı zamanda yukarıdan aşağıya doğru da yazılmaktadır. Süryani alfabesi kaç harf sorusuna verilebilecek yanıt ise; 6’sı yumuşak ve sert olmak üzere ( b, d, g, f, k, t )çift telaffuzlu olarak 22 sessiz harften oluşmaktadır.
Arap alfabesi MS 2-4. yüzyıllar arasında aslen Fenike alfabesinden türemiş Nebati yazısından gelişmiş olmak ile birlikte günümüze ulaşan en eski yazı örnekleri MS 6. yüzyıla (Zebed 512, Harran 568) aittir.
 
Geri
Üst