Arapca laa ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Arapça laa ne demek?​

Lâ kelimesi Türkçe’de “değil, yok, hayır (edat)” anlamına gelir. Arapça lā لا z “değil, yok, hayır (edat)” fiilinden alıntıdır.
Ilahe nin anlamı nedir?
La ‘hayır’, İlahe ‘ ilahlar, İllallah “Allah’tan başka” şeklinde tanımlanmaktadır.

Lakayıt insan ne demek?​

Lakayıt kelimesinin ilk kelime anlamı ilgisiz, umursamaz ve olaylar karşısında kayıtsız durma hali gelmektedir. Yani lakayıt kelimesi, tepkisiz, umursamaz kişiler için kullanılan bir tabirdir.
Arapça La ilahe illallah ne demek?
La ilahe illallah cümlesi, Allah’tan başka ilah yoktur anlamına gelmektedir.

Yavelli ne demek?​

Yavelli, Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı bir mahalledir.
Arapça na ne demek?
na / nâ / نا Arabçada “Biz” mânasına gelen zamirdir.

La ilahe illallah ne demek?​

La ilahe illallah cümlesi ‘Allah’tan başka ilah yoktur’ anlamına gelir. Bu konuda peygamber EfendimizKıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlik ile, La ilahe illallah diyendir’ diye buyurmuştur.
Subhanallah ne demektir ne anlama gelir?
Subhan’Allāh (Arapça yazılışı: سبحان الله); Türkçeye sıklıkla “Allah münezzehtir” şeklinde çevrilen, Türkçe diziliş ile “Allah Subhan’dır” anlamında olan Arapça bir ifadedir. İfade, Subhan ve Allah kelimelerinin birleşiminden oluşur. Subhan/سبحان kelimesi Arapça S-B-H(س ب ح) kökünden türer.

La ilahe illa ne demek?​

La ilahe illallah fazileti ve Türkçe anlamı hakkında bilinmesi gerekenler. La ilahe illallah cümlesi ‘Allah’tan başka ilah yoktur’ anlamına gelir. Bu konuda peygamber EfendimizKıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlik ile, La ilahe illallah diyendir’ diye buyurmuştur.
Lakayıt davranış nedir?
Ilgisiz davranmak, aldırmamak.

Lakayt davranmak nedir?​

Lakayt davranmak ne demek? İlgisiz davranmak, aldırmamak.

Geri