Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arapca Daru ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Arapça Daru ne demek?​

Darül kelimesi dar kelimesinden türemiş olarak Arapça bir sözcüktür. Ev ya da Mahalle ile beraber kavmin konakladığı yer şeklinde ifade edilebilir. Aynı zamanda İslam hukuku açısından bir anlamı bulunur. Bu anlam ise, ‘İslami ya da İslam dışı bir yönetim altındaki ülke,’ biçiminde ifade edilmektedir.

Daçka nerede?​

İstanbul Fatih’te 120 yıl boyunca eğitim verdiği tarihi binasından 1994’te Maslak’taki modern kampüsüne taşınan Darüşşafaka’da sınıflar, en fazla 24 öğrenciden oluşuyor.
Darüşşafaka ne demek?
“Şefkat yuvası” anlamına gelen Darüşşafaka, günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklarımızı on yaşındayken ailelerinden emanet alıyor; onlara uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunuyor ve düşünen, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde …

Darüşşafakayı kim yönetiyor?​

Darül cihan ne demek?​

dar-ül cihad / dâr-ül cihad İslâm sınırlarının haricindeki ülkeler.
Eytam ne demek?
Eytam Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit eytam kelimesi yetim ya da yetimler olarak ifade edilir. Aynı zamanda babası ölmüş olan çocuk ve çocuklar olarak da anlatmak mümkün.
2022 yılındaki Darüşşafaka sınav merkezleri
Darüşşafaka, İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı mahalle.
Darüşşafaka Lisesi paralı mı?
Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okuyan öğrencilerin eğitim giderlerinin yanı sıra giyim, barınma, beslenme ve sağlık hizmetleri gibi tüm ihtiyaçları 1863 yılında kurulan Darüşşafaka Cemiyeti’ne yapılan bağışlarla karşılanıyor.

Darüşşafaka da nasıl kalınır?​

Darüşşafaka’nın Yakacık Rezidans, Maltepe Rezidans, Şenesenevler Rezidans ve Urla Rezidans’ta verilen hizmetlerden ve ömür boyu sağlık güvencesinden yararlanabilmek için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bir kereye mahsus bağış yapmanız ve 65 yaşının üzerinde olmanız yeterli.

Darüşşafaka ne zaman kuruldu?​

1873Darüşşafaka Eğitim Kurumları Öğrenci ve Ziyaretçi Giriş Kapısı / Kuruluş tarihi
İslam’a göre Darül Harp Nedir?
Müslüman olmayan bir hükümdarın egemen olduğu yerler ve Müslümanlarla gayrimüslimler arasında henüz barış akdedilmemiş olan memleketler İslam hukukunda Darülharb sayılır. İslami görüşe göre dünya Darülharb ve Darülislam olmak üzere ikiye ayrılır. Darülharbi Darülislam haline getirmek cihadın amacıdır.

Dar’ül cihad neresi?​

Belgrad, Sultan Süleyman Han devrinde fethedildikten sonra Orta Avrupa içlerine yapılan seferler için bir üs olarak kullanılmış, bundan dolayı da “Belgrad-ı Dârü’l-Cihâd” diye anılmıştı.

Eytam müdürü ne demek?​

19. yüzyılda yetimlerle ilgili artan şikayetlerin önüne geçebilmek için Eytam İdaresi ve sandıkları kurulmuştur. Bu idare ve sandığın amacı, her ne kadar yetimlerin haklarını korumak ise de bunun yanında deli, kayıp, dul kadın, yaşlı ve bunakların haklarının korunması, para ve mallarının değerlendirilmesini yapıyordu.
Emlak ve Eytam Bankası hangi amaçla kuruldu?
Milli mücadele yıllarının ardından, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin imarını üstlenmek, inşaat teşebbüslerine destek olmak ve yetimlerin hakkını korumak amacıyla 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla Emlak ve Eytam Bankası adıyla kuruldu.

Geri