AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arap Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
300 gram orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
2 adet domates
3 adet patates
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
15 su bardağı su

Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle biberleri ve soğanı yemeklik doğruyoruz, domatesleri yemeklik doğruyoruz.
Patatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz pişireceğimiz tepsiye zerzevatları alıyoruz.
Kıymayı alıyoruz salçayı ek ediyoruz baharatları, tuzunu, yağını ve suyunu hepsini ek edip, elimizle bütün malzemeyi yoğurur üzere harmanlıyoruz. Tepsinin üzerini düzeltiyoruz.
Yağlı kağıdı ıslatıp, üzerini kapatıyoruz 190 derece fırında ortalama bir saat denetimli pişiriyoruz. Afiyetle.
Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst