- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Arap rakamları ne zaman bulundu?
Rakamların Avrupa ve Amerika’da daha yaygın olarak “Arap rakamları” olarak bilinmesinin nedeni, 10. yüzyılda Kuzey Afrika’daki Arapça konuşanlar tarafından Libya’dan Fas’a kadar olan rakamları kullanarak Avrupa’ya tanıtılmış olmalarıdır.Hangi matematikçi Hindu Arap rakamlarını 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Avrupa’ya tanıtmıştır?
Bu sayı dizisi 6. yüzyıldan beridir Hint matematikçiler tarafından bilinmekteydi ancak Avrupa’ya ilk olarak Fibonacci tarafından tanıtılmıştır.Rakamların kim buldu?
Dünyadaki ilk rakamlar Sümerler tarafından M.Ö. 3200 yıllarında kullanılmıştır. Sayılar, insanlığın tarihi kadar eskidir.
Dünyanın kullandığı rakamları kim oluşturdu?
Sayı sisteminin oluşması Antik Yunan toplumu bu altmışlık sistemin özelliklerini kullandılar. Ancak sayıları özel karakterler yerine harfler kullanarak yazdılar. Tek fark, Babillilerin aksine sıfırı temsil eden bir karakter kullanmalarıydı.
Hint-Arap rakam sisteminin babası kimdir?
820 yılında Harezmi tarafından yazılmış olan “Hint Rakamlarıyla Hesaplama Üzerine” isimli kitap Hint-Arap rakam sisteminin Ortadoğu ve Avrupa’ya yayılmasının ana sebebidir.Günümüzde kullandığımız sayılar kimler tarafından geliştirildi?
* Bugün kullandığımız onluk sayı sistemi ve basamak değeri tarihte ilk defa Hintliler tarafından geliştirilmiştir.Harezmi rakamları nasıl buldu?
Harezmî’nin bu konuda yazdığı kitabın Algoritmi de numero Indorum adıyla Latinceye tercüme edilmesi sonucu, sembollerden oluşan bu sistem ve sıfır, 12. yüzyılda batı dünyasına sunulmuştur.
Rakamların şekilleri nereden gelir?
Rakamlar, on bin yıl önce alışverişte kullanılan basit çizgilerden gelişti. Avrupalılar, bugünkü rakamları ve sıfırı Müslüman alimlerden öğrendi. fark edemez. Eğitim almamış insan topluluklarında sayı algısının dörde kadar olduğu bulunmuştur.
Rakamları kim buldu Harezmi?
780 senesinde Harezm’de doğduğu kabul edilir. Harezmi, ilk defa birinci ve ikinci dereceden denklemleri analitik metotlarla, bir bilinmeyenli denklemleri de cebirsel ve geometrik metotlarla çözmenin kurallarını ve usullerini tespit etti. Matematikte ilk defa sıfır rakamını kullandı.Günümüzde kullanılan rakamları kim buldu?
Aslında Hint matematikçiler tarafından tanımlanmıştır. Daha sonra Kuzey Afrikalı Arap matematikçiler tarafından düzenlenmiş ve buradan Orta Çağ’da Avrupa’ya yayılmıştır. Avrupalıların sömürgecilik faaliyetleri sonrası dünyada yaygın olarak kullanılır olmuştur.Kesirleri ilk kim buldu?
İlk olarak 10. yüzyılda Arap matematikçi El Uklidisi tarafından kullanılan kesirli sayılar, sonrasında 1350 yılında Yahudi matematikçi Immanuel Bonfils ve Avrupalı meslektaşı Simon Stevin aracılığıyla yaygın hale getirilmiştir.
Matematiğin babası Harezmi kimdir?
Hârizmî (Farsça: خوارزمی) ya da tam adıyla Ebû Ca’fer Muhammed bin Mûsâ el-Hârizmî, (d. 780, Harezm – ö. 850, Bağdat), Matematik, gökbilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmış Fars bilim insanı. Hârizmî 780 yılında Harezm bölgesinin Hive şehrinde dünyaya gelmiştir. 850 yılında Bağdat’ta ölmüştür.