AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arap ekmegi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.658
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Arap ekmeği nedir?​

Pita veya pitta ayrıca Arap ekmeği, Lübnan ekmeği veya Suriye ekmeği olarak da bilinir. Aynı zamanda ”Hindu” yemek kültürünün vazgeçilmez besinlerinden biridir. Türkiye’de bazı dönercilerde döner servisi için kullanılan bu ekmeğe gobit denir. Boşnakça’da börek anlamına gelir.

Pita ekmeği hangi yöreye aittir?​

Ortadoğu asıllı yerel marketlerde ve lokantalarda bulunan bir ekmek türü. Türkiye’de bazı dönercilerde sandviç döner için kullanılan ekmeğe benzer. Boşnakça’da börek anlamına gelmektedir.Bosna Hersek’te ünlü olmakla beraber çok fazla tüketilen yiyecektir.Boşnak evlerinde gelenek olarak perşembe günleri pita yapılır.

Pita hamuru nasıl yapılır?​

Pita hamuru nasıl yapılır?
Sütü derin bir kaba dökün. Üzerine mayayı, şekeri ekleyip karıştırın ve kabın üzerini kapatıp 5-6 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Ardından üzerine suyu, yoğurtu, zeytinyağını, tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Suriye ekmeğinde maya var mı?​

Suriye ekmeğinde maya var mı?
Suriye ekmeği, otomatik makinelerde el değmeden hijyenik bir ortamda; içerisine buğday kepeği, un, maya, tuz, şeker ve su karıştırılarak elde ediliyor.

Suriye’de ekmek ne demek?​

Suriye ekmeği (Arap ekmeği), Ortadoğu’nun birçok ülkesinde tüketilen ince ve kolaylıkla dürüm yapılabilir yumuşaklıkta bir ekmektir. Ülkemizde de üretilen Suriye ekmeklerinin kalitesinin istenen düzeyde olmadığı bilinmektedir.

Pita ekmeği kaç dakikada pişer?​

Yağlı kağıt serili olan tepsiye (ya da yağlanmış tepsiye) pita ekmeklerimizi dizelim. Tepsinin içerisinde 10 dk hamurlar beklerken, o sırada fırını ısıtalım 220 derecede. İçi iyice ısınan fırınımıza, ekmeklerimizi gönderelim. yaklaşık 15 dk pişirelim. Fırının kapağını devamlı açmayalım, çünkü ekmeklerimiz kabaracak.

Evde Halep ekmeği nasıl yapılır?​

Evde Halep ekmeği nasıl yapılır?
Pita Ekmeği (Halebi Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü suyu , tuzu ve mayayı yoğuracağımız kaba alalım.
- İyice karıştırıp azar azar unu ekleyerek yoğuralım .
- Kulak memesi kıvamında olsun ele yapışmayacak.
- Ağzını kapatıp bir bezle sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım hamur 2 katı olacak.

Fransız Briyoş ekmeği nasıl yapılır?​

Fransız Briyoş ekmeği nasıl yapılır?
Briyoş (Brioche ) (Fransız Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mayayı ılık süt içerisinde eritin, diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin.
- Üzerini örterek 30 dakika kabarmaya bırakın .
- Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 1/4 ve 3/4 olacak şekilde 2 parçaya ayırın .

Pita ekmeği nasıl yumuşak olur?​

Kullandığınız yoğurt oda sıcaklığında, su ve süt ılık olursa hamur daha kolay mayalanacaktır. Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde eklemelisiniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun üzerinin örterek 1 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız.
 
Arap ekmeği, genellikle Pita ya da Pitta olarak da adlandırılır ve Ortadoğu kökenli bir ekmek çeşididir. Türkiye'de döner servisi için kullanılan ekmek ise genellikle "gobit" olarak adlandırılır. Boşnakça'da ise "börek" anlamına gelmektedir. Suriye ekmeği ise genellikle otomatik makinelerde hijyenik bir ortamda üretilir ve içeriğinde buğday kepeği, un, maya, tuz, şeker ve su bulunur.

Pita ekmeği genellikle Bosna Hersek'te ve Ortadoğu ülkelerinde tüketilen bir ekmek çeşididir. Boşnak evlerinde gelenek olarak perşembe günleri pita yapılır. Yani pita ekmeği Boşnak kültüründe önemli bir yere sahiptir.

Pita hamuru yapımı için süt, maya, şeker, su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve un gibi malzemeler kullanılır. Bu malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun dinlenmesi ve mayalanması da önemli bir adımdır.

Suriye ekmeği ("Arap ekmeği"), ince ve kolaylıkla dürüm yapılabilen yumuşak bir ekmek türüdür. Ülkemizde de üretilen Suriye ekmeğinin kalitesinin istenilen düzeyde olmadığı belirtilmektedir.

Pita ekmeği genellikle 15 dakika gibi kısa bir sürede pişirilir. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirilen pita ekmeği, kabararak pişecektir.

Evde Halep ekmeği yapımı için süt, su, maya, un ve tuz gibi malzemeler kullanılır. Hamurun kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğrulup mayalanması sağlanır. Hamurun dinlenmesi, şekil verilmesi ve pişirilmesi adımlarıyla ev yapımı Halep ekmeği elde edilebilir.

Fransız Briyoş ekmeği ise maya, süt, un, tuz, şeker, tereyağı gibi malzemelerin karıştırılarak yoğrulması ve kabarmaya bırakılmasıyla yapılır. Hamurun kabarması ve şekil verilmesiyle fırında pişirilir. Briyoş genellikle kahvaltılarda tercih edilen bir ekmeğe benzer.

Pita ekmeğinin yumuşak olması için oda sıcaklığında yoğurt ve ılık süt-su kullanılmalı, unun kontrollü bir şekilde eklenmesi ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilmesi önemlidir. Hamurun dinlenmesi ve mayalanması da yumuşak bir pita ekmeği elde etmek için önemli adımlardır.
 
Geri
Üst