AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arancini (Kızarmış Pirinç Topları)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Arancini (Kızarmış Pirinç Topları) Tanımı İçin Gereçler
2 çay bardağı pirinç
4 çay bardağı su
1 çay bardağı rendelenmiş kolot peyniri yahut kaşar peyniri
1,5 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Topların içi için küçük doğranmış kolot peyniri yahut kaşar peyniri
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz-karabiber

Arancini (Kızarmış Pirinç Topları) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
2 çay bardağı pirincimizi 4 çay bardağı tuzlu suda haşlıyoruz.
Pirinçlerimizi süzüp soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra yumurtamızı, ince ince doğradığımız maydanozu, rendelediğimiz 1 çay bardağı peynirimizi ve tuzunu/karabiberini ekleyip yoğuruyoruz. (malzemeler güzelce birbirini tutacak)
Yoğurduğumuz karışımdan küçük toplar alıp, elimizde yassılaştırıyoruz ve içine doğradığımız peynirlerden ekleyip kapatıp yuvarlıyoruz (bu süreci yaparken elinizi ıslatmak için bir kase suya gereksiniminiz olacaktır).
Hazırladığımız topları galeta ununa buluyoruz ve bu süreç bittikten sonra kızartmaya başlıyoruz. Not : pirinç haşlanırken suyun içinde tuz olduğu için yoğurma sürecine başlamadan evvel haşlanmış pirincin tadına bakın.
Ben pirinci haşlarken 1, 5 çay kaşığı tuz eklemiştim.
Haşlanan pirinçler tuzu çekmişti. Karışıma 1 çay kaşığı daha ekledim ve kâfi geldi. Damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst