AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arama ve Kurtarma Teknisyeni nedir?

Editör

Yeni Üye

Arama ve Kurtarma Teknisyeni nedir?​

Arama kurtarma teknisyenliği olarak ifade edilen meslek grubu çalışanları, savaşlar, afetler ve diğer bu tür benzer olaylarda olay yerine ilk intikal eden, acil ve ilk yardım uygulamalarını yürüten nitelikli kişiler olarak ifade edilmektedir.

Acil durum AKKM nedir?​

sorumlu olan merkezi (Kıyılardan itibaren deniz sahalarındaki harekatın koordinasyonundan sorumlu merkezleri, Deniz AKKM kara ve adalar üzerindeki harekatın koordinasyonundan sorumlu merkez Hava AKKM olarak adlandırılır.

Arama kurtarma Teknisyeni alımlarında aranan şartlar nelerdir?​

Arama kurtarma Teknisyeni alımlarında aranan şartlar nelerdir?
2- İlanda, bölümler tek tek sayılacak, yaş şartı 30 olarak aranacak, sürücü belgesi sahibi olma şartı aranacak, boy ve kilo olarak ise “tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.60 metre, en fazla 1.90 metre, kadınlarda ise en az 1.55 metre, en fazla 1.80 metre boyunda …

Arama Kurtarma Teknisyeni ne mezunu?​

Arama Kurtarma Teknisyeni ne mezunu?
Eğitim Şartı: Lise mezunları için mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş olmak. Ön Lisans mezunları için ise Acil Durum ve Afet Yönetimi veya sivil Savunma ve İtfaiyecilik programları ile bunlara denkliği bulunan bölümlerden mezun olmuş olmak.

Arama kurtarma teknisyeni ne kadar maaş alır?​

2022 Arama Kurtarma Teknisyeni Maaşları Arama Kurtarma Teknisyeni maaşı ortalama aylık 4626,5 _TL’dir. En düşük Arama Kurtarma Teknisyeni maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5000 _TL’dir.

AKKM ne demek?​

f) Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezleri (AKKM); AKB içinde, AK faaliyetlerinin etkin bir şekilde organize edilmesinden ve AK faaliyetlerinin icrasından Ana Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) adına sorumlu olan merkezi (Kıyılardan itibaren deniz sahalarındaki harekatın koordinasyonundan sorumlu …

Arama Kurtarma teknisyeni kaç yaşında olmalı?​

Arama Kurtarma teknisyeni kaç yaşında olmalı?
Söz konusu kadroya başvuracakların en az mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olması, başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olması ve sınav ilanında belirlenen boy ve kilo koşullarını taşıması gerekecek.

Kamu sektöründe Arama Kurtarma teknisyeni alımlarında yaş şartı kaç?​

Kamu sektöründe Arama Kurtarma teknisyeni alımlarında yaş şartı kaç?
Arama ve kurtarma teknisyeni kadrosuna atanacakların başvuru tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almamış olmaları ve sınav ilanında duyurulacak olan boy ve kilo koşulları ile Başkanlıkça belirlenecek diğer şartları taşımaları şarttır.

AFAD arama kurtarma Teknisyeni ne iş yapar?​

Savaşta, afetlerde, büyük yangınlarda ve önemli kazalarda; arama, kurtarma, acil ilk yardım ve sosyal yardım hizmetlerini yürütme bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir.

Arama ve Kurtarma Teknisyeni, afetler, savaşlar ve diğer acil durumlarda olay yerine ilk intikal eden, acil ve ilk yardım uygulamalarını yürüten nitelikli kişilerdir. Bu meslek grubuna mensup olanlar genellikle afet yönetim merkezleri veya kuruluşlarında çalışırlar. Acil Durum AKKM ise kıyılardan itibaren deniz sahalarındaki harekatın koordinasyonundan sorumlu merkezler, Deniz AKKM kara ve adalar üzerindeki harekatın koordinasyonundan sorumlu merkez ve Hava AKKM olarak adlandırılan merkezlerdir.

Arama Kurtarma Teknisyenlerinin alımlarında genellikle belirli şartlar aranmaktadır. İlanlarda bu şartlar detaylı bir şekilde belirtilir. Örneğin, yaş şartı genellikle 30 yaş olarak belirlenir, sürücü belgesi sahibi olma şartı aranır ve fiziksel özellikler de belirli boy ve kilo aralıklarında olması beklenir.

Arama Kurtarma Teknisyenleri genellikle lise mezunu olabilirler. Lise mezunları için mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak yeterli olabilirken, ön lisans mezunları için Acil Durum ve Afet Yönetimi veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik gibi programlardan mezun olmaları beklenir.

Arama Kurtarma Teknisyenlerinin maaşları ortalama olarak 4626,5 TL civarındadır. En düşük maaş genellikle 4253 TL, en yüksek maaş ise 5000 TL civarında olabilir. Kamu sektöründe alımlarda yaş şartı genellikle 30 yaş olarak belirlenirken, adayların belirlenen boy ve kilo koşullarını da taşımaları gerekmektedir.

AFAD Arama Kurtarma Teknisyenleri, savaş, afet, yangın ve kazalarda arama, kurtarma, acil ilk yardım ve sosyal yardım hizmetlerini yürüten nitelikli kişilerdir. Bu tür acil durumlarda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek insanların hayatlarını kurtarmaya çalışırlar.

Geri