AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aram ermeni ismi mi?

Editör

Yeni Üye

Aram ermeni ismi mi?​

bir ermeni erkek ismi. ilk urartu kralı arame’nin adından gelir. farsça’da kadın ismi olarak sözlüklere geçse de; türkiye’de genellikle erkeklerde karşılaştığımız isim. farsça anlamı: sükun, rahat, huzur, vb.

Aram Kürtçe mi?​

Evin, Şıwan, Berdan, Berivan vb… “Aram” ismi Kürtçe de “huzur, sükunet, gönenç, istikrar, huzurlu, sakin” demektir. Kökeni itibariyle Farsçadır(İbranice). “Aram” ismi erkek çocuklarında yaygın olarak kullanılanmaktadır.

Tigran ne demek?​

Tigran ne demek?
dikran/tigran: okçu, atıcı anlamına gelen persçe bir sözcük. okuduğuma göre, ben bilmem. tarihte yaşamış ermeni kumandan.

Serhat Kürtçe mi?​

İsim olarak Serhat yiğit ve savaşçı kişi demektir. Serhat ‘Ser’ ve ‘Hat’ kelimelerinden oluşturulmuş ve erkek cocuklar icin kullanilan kürtçe kökenli bir addır. Ser ‘baş, kafa, üst, ilk, birinci ve üst’ anlamlarına gelmektedir.

Aram kelime anlamı nedir?​

Aram ismi huzurlu anlamına gelmektedir.

Farsça aram ne demek?​

Farsça aram ne demek?
Aram kelimesi Türkçe’de “huzur, dinlenme” anlamına gelir. Farsça ārām آرام z “huzur, dinlenme” sözcüğünden alıntıdır.

Aram türkçe ne demek?​

Osmanlıca aram ne demek?​

Osmanlıca’da yazılışı: ârâm. Rahat, huzur, istirahat. Dinlenme, sükun, karar.

Serhad kürtçe ne demek?​

Serhad kürtçe ne demek?
Serhat Kürtçe ne demek? ser kürtçe de baş demek hat büyük baş anlamına geldi denilip lider,büyük vasıf anlamlarına da gelir. Serhat boyları şeklinde kullanıldığında sınır boyunca anlamındadır. İsim olarak Serhat yiğit ve savaşçı kişi demektir.

Serhad kürtçe neresi?​

Serhat Bölgesi, resmi olarak Türkiye’de Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı illerini kapsayan bölgedir. Bu bölge İran, Nahcivan, Gürcistan ve Ermenistan ile geçişin olduğu bir yeri temsil etmektedir.

Aramla ne demekdir?​

Rahat, huzur, istirahat. Dinlenme, sükun, karar. Karar kılma.

Menam ne demek?​

Menam ne demek?
1. Uyku, hâb: Ölünce hiç göz açmaz menâm-ı râhattan (Abdülhak Hâmit). 2.

İstiklal Marşı Serhaddim ne demek?​

İstiklal marşındaki ”benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var” cümlesinde ”serhad” sözcüğünün anlamı nedir. Serhad kelimesinin sözlük anlamı “sınır boyu” demektir. Burada ise Batıya karşı iman dolu bir yüreğin hazır hazır ve güçlü olduğu anlatılmıştır.

Aram, genellikle erkeklerde kullanılan bir isim olup Farsça kökenlidir ve "huzur, dinlenme" anlamına gelmektedir. Osmanlıca'da ise yazılışı "ârâm" olarak geçmekte olup "rahat, huzur, istirahat, dinlenme, sükun, karar" gibi anlamlara gelmektedir.

Serhad ise Kürtçe kökenli bir isim olup "ser" ve "hat" kelimelerinden oluşmuştur. "Ser" baş, kafa, üst, ilk, birinci ve üst anlamlarına gelirken, "hat" büyük baş anlamına gelmektedir. Serhad ismi "sınır boyu" anlamına gelmektedir ve genellikle savaşçı ve yiğit kişiler için kullanılmaktadır.

Aram'la ise karar kılma, dinlenme, sükun gibi anlamlar barındıran kelimelerle ilişkilendirilebilir. Örneğin "Aramla bir karara vardık" dediğimizde, sakin bir şekilde düşünüp karar verdik anlamına gelir.

İstiklal Marşı'ndaki "benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var" cümlesinde geçen "serhad" kelimesi ise "sınır boyu" anlamına gelir ve burada Batıya karşı iman dolu bir yüreğin güçlü ve hazır olduğu vurgulanmaktadır.

Geri