- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Araknoidit ne demek?
Araknoidit, omuriliği saran ve koruyan zarlardan biri olan araknoid zarın iltihabına bağlı gelişen bir ağrılı durumdur. Şiddetli batma, yanma tarzı ağrılar ve nörolojik problemlerle karakterizedir. Merkezi sinir sistemini oluşturan beyin ve omurilik çepeçevre 3 tabaka zar ile sarılıdır.Araknoidit merkezi sinir sistemini saran derinin bir kısmının iltihaplanmasıdır. Bu iltihaplanmanın semptomları çeşitlidir, genellikle baş ağrısı, uyuşukluk, karıncalanma, bacak ağrısı veya kol ağrısı olarak ortaya çıkar.
Diskitis Araknoidit nedir?
Araknoidit, sırt, perine (üreme organları ve rektum arasındaki boşluk), bacaklar, kollar ve ayaklarda ağrıya neden olan nörolojik bir durumdur. Ayrıca araknoidit kişinin vizyonunu, görüşünü ve hareketliliğini de etkileyebilmektedir.
Spondilodiskit ne demek tıp?
Spondilodiskit; vertebral cisim, intervertebral disk ve posterior vertebral arkın enfeksiyonu olarak tanımlanmaktadır. Spinal enfeksiyonlar etyolojik olarak; piyojenik, granülomatöz (tüberküloz, bruselloz veya fungal) ve parazitik enfeksiyonlar olarak ayrılmaktadır.
Spondilodiskit tedavisi nedir?
Kültür sonucuna göre etken mikroorganizmaya uygun antibiyotik tedavisine geçilir. Bu tedavi ağızdan tablet, damar veya kas içine iğne tedavisi şeklinde olabilir. Bunu belirleyen mikroorganizmanın enfeksiyon yapma gücüdür. Tedavi süresi yine etkene göre 3 hafta ile 3 ay arasında değişebilir.Spondilodiskit tanısı nedir?
Brusella Spondilodiskit nedir?
Brusella Spondilodiskit: Zoonotik enfeksiyondur. %2-70 kemik, %2-30 spinal tutulum gösterir. Erkek> Kadın, >50 yaş. En sık lomber bölge – L4, L5 tutulur.
Hastalar bel ağrısı ve ateş ile sıklıkla doktora başvurur. İleri vakalarda enfeksiyonun sebep olduğu bası nedeniyle bacak ağrısı veya bacakta güçsüzlük gibi nörolojik semptomlar ortaya çıkabilir. Hastanın muayenesinde bel bölgesinde hassasiyet vardır.
Brucella Spondilodiskit nedir?
Belde iltihap neden olur?
Bakteriler veya mantarlardan kaynaklı olarak ortaya çıkabilen kemik iltihabı; kırıklar, yaralanmalar, cerrahi operasyonlar veya vücudun farklı bir yerinde bulunan enfeksiyonların kan yolu ile kemik iliklerine ulaşmasından kaynaklı olarak meydana gelebilir.