Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aracta ilk yardim cantasi olmazsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Araçta ilk yardım çantası olmazsa ne olur?​

Aracınızda bu eşyalar bulunmazsa, muayeneden de geçemezsiniz. Meydana gelen trafik kazalarında, hasarların en aza indirilmesi için bu çantaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple mutlaka her araçta ilk yardım çantasının olması gerekmektedir.

İlk yardım çantası nerelerde kullanılır?​

İlk yardım çantası nerelerde kullanılır?
İlk yardım çantası nedir: Kazaya uğrayan veya aniden hastalanan kişiye yapılacak ilk müdahale için gerekli ilaçlar olan çantadır. Bu çantanın içerisinde çeşitli ilk yardım malzemeleri bulunur. İlkyardım uygulamaları, ev, okul, iş yeri, araba, kamu alanlarında gerekebilir.

İlk yardım çantasının üstünde hangi işaret vardır?​

İlk yardım çantasının üstünde hangi işaret vardır?
ilk yardım çantası üzerinde kızılay işareti bulunmalıdır.

Yardım çantasının içinde ne olmalı?​

Bir ilk yardım çantasında olması gerekenler; pamuk, yara bandı, gazlı bez, oksijenli su, tentürdiyot, soğutucu sprey ve böcek ısırıkları için merhemdir.

İlk yardım çantası olmadan araç muayeneden geçer mi?​

İlk yardım çantası olmadan araç muayeneden geçer mi?
Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.

Tüvtürk araç ağır kusurlar nelerdir?​

Tüvtürk araç ağır kusurlar nelerdir?
Direksiyon ve ön düzen muayenesi testlerine göre ağır kusur sayılanlar:
- Direksiyon simidinin emniyetli olmaması
- Direksiyon bağlantı noktalarında çatlama veya hasar olması
- Rot kol başlarında arıza ya da arızalanma tehlikesi olması
- Servo direksiyonlu araçlarda servo motorunda arıza veya sızıntı olması

İlk yardım kitinde neler olmalı?​

Temel ihtiyaçlar
- Flaster.
- Elastik bandaj/rulo sargı bezi ve gazlı bez.
- Steril göz pedi.
- Büyük üçgen bandaj (askı olarak kullanılabilir)
- Soğuk kompres torbası
- Pamuk.
- Yara bandı
- Steril kare gaz, yanık ya da yara içi tül bandaj.

İlk yardım çantasında neler olmalı 3 sınıf?​

İlk yardım çantasında neler olmalı 3 sınıf?
Miktar
- Suni solunum maskesi. 1 Adet.
- Büyük sargı bezi (10 cmX3-5 cm) 2 Adet.
- Steril hidrofil gaz bezi (10×10 cm 50 lik) 1 Kutu.
- Üçgen sargı bezi. 3 Adet.
- Hidrofil pamuk (70 gr) 1 Paket.
- Flaster. 1 Adet.
- Çengelli iğne. 10 Adet.
- Makas. 1 Adet.

İlk yardım çantasında bulunması gerekenler ve ne ise yaradıkları?​

İlk yardım çantasında bulunması gerekenler ve ne ise yaradıkları?
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler
- İki adet büyük boy sargı bezi (10 cm x 3-5 m)
- Bir kutu hidrofil gaz steril (10×10 cm 50’lik kutu)
- Üç adet üçgen sargı
- Bir adet antiseptik solüsyon (50 ml)
- Bir adet flaster (2 cm x 5 m)
- On adet çengelli iğne.
- Bir adet küçük boy makas (paslanmaz özellikli)
- Bir adet esmark bandajı

İlk yardım kelimesinin sözlük anlamı nedir?​

İlk Yardım Nedir? Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

Iş makinesinde ilk yardım çantası olur mu?​

Iş makinesinde ilk yardım çantası olur mu?
Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı yönetmeliğe göre tüm motorlu taşıtlarda (A1-A2-G : motosiklet, motorbisiklet, iş makinesi hariç) ilk yardım çantası bulundurmak zorunludur. Traktörler de römork takılabildiği için zorunlular listesine alınmıştır. Bu konuda farklı öneriler bulunmaktadır.

Araç muayenesinde yangın tüpü ve ilk yardım çantası zorunlu mu?​

Araç muayenesinde yangın tüpü ve ilk yardım çantası zorunlu mu?
Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen ekipmanlar arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.

Yangın tüpü olmadan muayeneden geçer mi?​

Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

Araç muayene neler geçmez?​

Araç muayene neler geçmez?
1Fren ve göz muayenesi testlerinde Ağır Kusur sayılanlar:
- Yağ kaçağı olması
- Frenlerin tutmaması
- Sağ ve sol tekerlerde frenleme farkının %30 ve üzeri olması
- ABS sisteminin çalışmaması
- El freninin tutmaması
- Fren diskleri ve balatalarda çatlak ya da bu parçalardan herhangi biri aşınma sınırına ulaşmış olması

Araçta ilk yardım çantası bulundurmanın önemi ve gerekliliği hakkında bilgi veren forum başlığına cevap yazayım:

Araçta ilk yardım çantası bulundurmanın önemi oldukça büyüktür. Özellikle trafik kazaları gibi acil durumlarda müdahalede bulunmak için hayati önem taşır. İlk yardım çantası, kaza veya ani hastalık durumlarında ilk müdahaleyi yapabilmek için gerekli malzemeleri içeren bir eşyadır. Bu nedenle her araç sahibinin aracında bir ilk yardım çantası bulundurması gerekmektedir.

Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı yönetmelikler, tüm motorlu taşıtlarda (A1-A2-G: motosiklet, motorbisiklet, iş makinesi hariç) ilk yardım çantası bulundurmayı zorunlu kılmaktadır. Araç sahiplerinin, araçlarında gerekli güvenlik ekipmanlarını bulundurmaları, muayene sırasında araçlarının kusurlu olarak değerlendirilmesini engellemektedir.

İlk yardım çantasının içindeki temel malzemeler arasında pamuk, yara bandı, gazlı bez, oksijenli su, tentürdiyot, soğutucu sprey ve böcek ısırıkları için merhem gibi malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler sayesinde acil durumlarda ilk müdahale yapılabilmektedir.

Sonuç olarak, araç sahiplerinin güvenliği ve trafikteki diğer kişilerin sağlığı için araçlarında ilk yardım çantası bulundurmaları büyük bir önem taşımaktadır. Bu sayede yaşanabilecek acil durumlarda müdahalede bulunmak ve zararın en aza indirilmesi sağlanmaktadır.

Geri