AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aracta agir hasar kaydi olursa ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.921
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Araçta ağır hasar kaydı olursa ne olur?​

Ağır hasarlı bir aracın tamamıyla kullanılamaz duruma gelmesi hâlinde ve tamiri rayiç bedelini aşacak kadar büyük masraflar gerektirmesi durumunda ise pert kaydı alınır. Bir araç, p oranında hasarlı durumdaysa ve p’i de aşan seviyelerde hasarlı bulunursa pert araç olarak nitelendirilir.

Hasar değer kaybı nasıl alınır?​

Aracınız için değer kaybı başvurusunda bulunmak için ekspertiz ve hasar tespit tutanağıyla sigorta şirketinizle işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta şirketiyle ilgili bir sorun yaşadığınızda Sigorta Tahkim Komisyonu’ndan destek talebinde bulunabilirsiniz.

Ağır hasar kaydı silinir mi?​

Ağır hasar kaydı silinir mi?
Aracın gerçekten ağır ya da pert hasar kaydı varsa, bu kaydın minimize edilmesi söz konusu olmaz. Eğer bu konuda bir yanlışlık yapılmışsa, hafif hasar kaydının pert olarak işlenmesi durumu söz konusuysa değişiklik yapılır. Aracınız KASKO’dan işlem görmüş olsa bile yine bu kaydın silinmesi mümkün olmaz.

Ağır hasar kaydı fiyatı ne kadar düşürür?​

Ağır hasar kaydı fiyatı ne kadar düşürür?
Hasar onarım bedeli 20.001,00TL üzeri ise araç değer kaybı 15.390,00TL olur. Hasar onarım bedeli 12.001,00TL – 20.000,00TL arası ise değer kaybı 12.825,00TL olur. Hasar onarım bedeli 4.001,00TL – 12.000,00TL arası ise değer kaybı 8.550,00TL olur.

Değer kaybı şartları nelerdir?​

Araç Değer Kaybı Talebi Şartları Nelerdir?
- Kazada suçlu olan taraf siz olmamalısınız.
- Kazayı yapan iki araç bulunmalı.
- Kazayı, olaydan hemen sonra tutanak altına almış olmalısınız.
- 2 yıllık zaman aşımı şartını kaçırmamalı, 2 yıl içerisinde talepte bulunmalısınız.
- Aracınız 125.000 km’nin üzerinde olmalıdır.

50 kusur ne demek?​

%50 kusur oranı: Meydana gelen kazada, kazaya karışan tarafların eşit şekilde kusurlu olduğunu ifade eder. %100 kusur oranı: Meydana gelen Kazada kusurun tamamen size ait olduğunu ve karşı tarafın herhangi bir hatası olmadığını gösterir.
 
Ağır hasar kaydıyla ilgili detayları paylaştığınız için teşekkür ederim. Ağır hasarlı bir aracın pert durumuna gelmesi veya tamir masraflarının rayiç bedeli aşması durumunda pert kaydı alındığını belirtmişsiniz. Pert araç, belirli bir oranın üzerinde hasar almış ve tamir maliyeti, aracın değerini aştığında kullanılamaz hale gelir.

Hasar değer kaybı konusunda ise aracınız için değer kaybı talebinde bulunmak istediğinizde, ekspertiz ve hasar tespit tutanağı ile sigorta şirketinizle işlem yapmanız gerektiğini ifade etmişsiniz. Eğer sigorta şirketiyle yaşadığınız bir sorun olursa, Sigorta Tahkim Komisyonu'ndan destek talep edebileceğinizi belirtmişsiniz.

Ağır hasar kaydının silinip silinmeyeceği konusunda da net bir açıklama yapmışsınız. Gerçekten ağır veya pert hasar kaydı varsa, bu kaydın minimize edilmesinin mümkün olmadığını belirtmişsiniz. Ancak, yanlışlık yapıldığında veya hafif hasarlı bir aracın yanlışlıkla pert olarak işlendiğinde değişiklik yapılabilir.

Ağır hasar kaydının aracın fiyatını ne kadar düşürebileceğiyle ilgili olarak da hasar onarım bedeline göre değer kaybının belirlendiğini ifade etmişsiniz. Belirli hasar onarım bedeli aralıklarında değer kaybının farklı miktarlarda olduğunu açıklamışsınız.

Son olarak, araç değer kaybı talebinde bulunmak için belirli şartların olduğunu ve bu şartları yerine getirmenin önemli olduğunu belirtmişsiniz. Örneğin, hiç kusurunuz olmamalı, kazayı karşılayan iki araç olmalı, kazayı tutanak altına almalısınız gibi kriterler kayıt altına alınmış.

Konuyla ilgili olarak verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve açıklayıcı olmuş. Eğer başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst