AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arac yakiti neden geri kacar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Araç yakıtı neden geri kaçar?​

Otomobillerin yakıt sisteminde oluşan sorun sonucunda aracın yakıtı geri kaçmaktadır. Bunun sebebi de genelde motor bölümünde bulunan yakıt hortumlarıdır. Mazot geri kaçtığında araç zor çalışacaktır. Motor bölümü açıldığında manuel olarak yakıt pompalamak için el pompası vardır.

Kasko kısmi hasar ne demek?​

Kısmi hasar, sigorta kapsamında yer alan bir gayrimenkul, mal ya da taşıtın sigorta poliçesinde belirtilen koşullar dahilinde onarılabilecek seviyede hasar görmesi durumunu tanımlar.

Kazadan sonra kasko biter mi?​

Kazadan sonra kasko biter mi?
Kasko sigortası poliçe başlangıcından itibaren 1 sene boyunca geçerlidir. Bu süre içerisinde aracın bir kazaya karışması ve kazanın masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılandığı durumlarda kasko bozulmuş olur.

Karşı taraf hatalı ise kasko bozulur mu?​

Karşı taraf hatalı ise kasko bozulur mu?
Trafik kazalarında eğer karşı taraf tamamen suçluysa ve kasko hasar talebiniz varsa kasko hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Ancak kazada kusurunuzun bulunmadığı resmi olarak belgelenmelidir. Bu durumda sigorta şirketi hasar bedelini karşı tarafın sigortasından karşılar.

Yakıt basıncı neden düşer?​

Basınç normalden düşükse sebebi pompanın zayıf olması, yakıt hattında tıkanıklık, yakıt filtresi veya depoda pislik veya basınç regülatörü arızasından kaynaklanabilir. Ayrıca voltajın düşük olması normal basıncın oluşmasını etkileyebilir. Pompanın voltajı kontrol edilmelidir.

Mazot Elciği arızası nasıl anlaşılır?​

Araç olması gerektiği gibi hızlanmıyorsa ya da araçta gözle görülür bir performans kaybı varsa pompa arızası olabilir. Egzozdan siyah duman gelmesi de pompa arızasından kaynaklanıyor olabilir. Aracınızda normale göre yakıt tüketimi artmaya başladıysa da pompa arızası olabilir.

Kısmi hasar durumunda eksik sigorta nasıl uygulanır?​

Kısmi hasar durumunda eksik sigorta nasıl uygulanır?
Eksik Sigorta Bedeli Aracı büyük oranda etkileyen hasar varsa sigorta bedeli karşılığına göre masraf karşılanır. Aracın belirli bir bölümünü ilgilendiren kısmi hasar oluştuysa belirlenmiş sigorta bedeli gerçek bedele oranlanarak hesaplama yapılır.

Kasko hasar ödemesi kime yapılır?​

Kasko hasar ödemesi kime yapılır?
Trafik sigortası hasar ödemesi, sigorta poliçesinin başlatıldığı sigorta şirketi tarafından yapılmaktadır. Sigorta şirketi, kazayı ve zararın boyutunu tespit edecek belgeler eline ulaştıktan sonra; ilk 8 iş günü içerisinde gereken hasar ödemesini veya tedavi giderlerini karşılamaktadır.

Kazada kusurlu olsak bile kasko hasarı karşılar mı?​

Kasko her zaman sizin aracınızdaki hasarı karşılamak ile görevlidir. Kusurlu siz olsanız bile kasko sizin aracınızın hasarını karşılayacaktır. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası aracılığı ile karşılanır.

Kasko karşı tarafın zararını karşılar mı?​

Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar. Ancak kasko yalnızca sigortalı aracın hasarını karşılar. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası tarafından karşılanır.

Yakıt basınç regülatörü arızası nasıl anlaşılır?​

Yakıt basınç regülatörü arızası nasıl anlaşılır?
Yakıt Basınç Regülatörü Arıza Belirtileri Nelerdir?
- Motor Performans Sorunları (Güç Eksikliği, Tekleme, Stop Etme)
- Yakıt Sızıntıları / Yakıt Tüketiminin Artması
- Egzozdan Siyah Duman Çıkması
- Bujilerde Kararma / İs / Karbon Birikintileri.
- Vakum Hortumunda Yakıt Olması
- Motorun Geri Tepmesi.

Yakıt basıncı dusuk ne demek?​

Yakıt basıncı dusuk ne demek?
Yakıt pompası arızalıdır. Basınç normalden düşükse sebebi pompanın zayıf olması, yakıt hattında tıkanıklık, yakıt filtresi veya depoda pislik veya basınç regülatörü arızasından kaynaklanabilir. Ayrıca voltajın düşük olması normal basıncın oluşmasını etkileyebilir. Pompanın voltajı kontrol edilmelidir.

Mazot otomatiği bozulursa ne olur?​

Mazot pompası arızalanırsa gerekli miktardaki yakıtı ve basıncı motora iletmeyeceği için motor düzgün çalışmayacaktır. Düşük yakıt basıncı aracın zor çalışmasına, hatalı ateşleme yapmasına, tekleme ve stop etme gibi problemlere yol açacaktır.

Mazot Elciği ne işe yarar?​

Mazot pompası depoda bulunan yakıtı motora iletme görevi bulunan bir iç aksamdır. Dizel motorlarda kullanılan mazot benzine göre daha kalın ve yakılması daha zor olan bir yakıttır. Bu sebeple mazot pompası dayanıklı olmak zorunda ve motordan alınan ısının mazotu yüksek basınçta ısıtarak yakması gerekmektedir.
 
Aracın yakıtının geri kaçmasının sebebi genellikle motor bölümünde bulunan yakıt hortumlarından kaynaklanır. Bu durumda aracınız zor çalışabilir ve motor bölümünde el pompası yardımıyla yakıt pompalanabilir. Yakıt basıncı düşüklüğü ise genellikle yakıt hattında tıkanıklık, yakıt filtresi veya depoda pislik, basınç regülatörü arızası gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Ayrıca yakıt basıncı düşükse, yakıt pompasının zayıf olması veya voltajın düşük olması da etkili olabilir. Bu durumda pompanın voltajı kontrol edilmelidir.

Mazot elciği arızası genellikle aracınızın hızlanmaması, performans kaybı, siyah duman çıkması gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ayrıca normalden daha fazla yakıt tüketimi de mazot elciği arızasının bir işareti olabilir. Bu durumda aracınızı gözden geçirmenizde fayda var.

Yakıt basınç regülatörü arızası da motor performans sorunları, yakıt sızıntıları, egzozdan siyah duman çıkması gibi belirtilerle kendini belli eder. Bu belirtilerle karşılaştığınızda yakıt basınç regülatörünün kontrol edilmesinde fayda vardır.

Son olarak, mazot otomatiği yani mazot pompasının arızalanması durumunda aracınızın düzgün çalışmayacağını ve zorlanacağını belirtmek gerekir. Mazot pompasının düzgün çalışmaması durumunda düşük yakıt basıncı, hatalı ateşleme, tekleme ve stop etme gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Eksik sigorta bedeli durumunda ise aracınızın büyük oranda etkileyen bir hasar söz konusu ise sigorta bedeli karşılığına göre masraf karşılanır. Belirli bir bölümü ilgilendiren kısmi hasar durumunda ise sigorta bedeli gerçek bedele oranlanarak hesaplama yapılır.
 
Geri
Üst