- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Araç park edildikten sonra ne yapılır?
Arabayı park ettikten sonra el frenini çekip, vitesi boşa almak gerekir. Ayağınızı da frenden çektikten sonra araba sadece el freni ile duruyorsa o anda uygun vitese takmanız gerekmekte.Otomatik vitesli araçlarda da aynı işlem uygulanmalı. Park edildikten sonra vites N konumuna getirilmeli ve el freni çekilmeli.Yokuş yukarı araba kaçıncı viteste bırakılır?
Eğer soru “Rampada kalkış nasıl yapılır?” ise yani yokuşta duran bir araba sıfırdan kalkacaksa bu durumda vites 1’e alınmalı ve öyle kalkılmalıdır. Aracınızla seyir halindeyseniz ve karşınıza yokuş çıktıysa 1 vites, hatta arabanızın çekiş gücü azsa 2 vites küçültmeniz gerekir.
Boşa alırken debriyaja basılır mı?
Debriyaja basmadan vites atmak için öngörü ve teknik önemlidir,dikkat edilmezse şanzıman zarar görebilir.Debriyaja basmadan vites boşa rahatlıkla atabilir ancak sakıncaları mevcuttur,siz yine de debriyajı kullanın.
Rampa aşağı kaçıncı vitesle inilir?
hangi vitesle çıkıyorsan onla inmek en doğrusu.trafik yoğunsa tabii. ama yolun durumuna göre 4-5 ile de inilebilir. Fakat unutmamak gerek iniş sırasında yüksek hızlar fren balatalarının ısınmasına ve frenaj emniyetinin azalmasına yol açar özellikle iniş uzunsa.Yokuş aşağı inerken frene basılır mı?
Yokuş aşağı inerken düşük devirlere inilmeli ve fren mümkün olduğunca az kullanılmalı. Çünkü yokuş inerken dikkat edilecek en önemli nokta, hızın kontrol altında tutulmasıdır. Motor freni için en önemli nokta, aracın devirdeki ve vitesteki konumudur.
Yokuştan nasıl inilir?
Yokuş İnişini Güvenle Tamamlamak İçin Öneriler
- Yokuş aşağı inerken düşük devirlere inilmeli ve fren mümkün olduğunca az kullanılmalı.
- Motor freni için en önemli nokta, aracın devirdeki ve vitesteki konumudur.
- Yokuşun eğimi baz alınarak araç hızının kontrolden çıkmayacağı bir seviyeye düşürülmesi gerekir.