Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Araç Muayenesinde Lastik Tarihine Bakılıyor Mu?

SoruCevap

Yeni Üye
Araç muayenesinde lastik tarihine bakılıyor mu? Türkiye’de araçların güvenliği için periyodik muayeneler yapılmaktadır. Muayene sırasında lastiklerin tarihi de kontrol edilmektedir. Araç muayenesi esnasında lastik tarihi kontrol edilirken, lastiklerin üretim tarihine ve aşınma durumuna dikkat edilir. Bu kontroller, araçların trafikte güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak amacıyla yapılır. Araç muayenesinde lastik tarihine bakılması, sürücülerin güvenliği ve trafik kazalarının önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, araç sahiplerinin lastiklerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve muayene tarihlerini takip etmeleri önemlidir.
İçindekiler

Araç Muayenesinde Lastik Tarihine Bakılıyor Mu?​

Araç muayenesi, trafiğe çıkan araçların güvenli ve uygun bir şekilde kullanılabilmesi için düzenli olarak yapılan bir kontrol işlemidir. Bu muayene sırasında birçok farklı nokta incelenir ve aracın trafik kurallarına uygunluğu değerlendirilir. Peki, araç muayenesinde lastik tarihine bakılıyor mu?
Evet, araç muayenesi sırasında lastiklerin tarihine bakılır. Çünkü lastiklerin tarihleri, kullanım süreleri ve durumları aracın güvenliği açısından oldukça önemlidir. Lastiklerin üretim tarihleri, DOT kodu adı verilen bir kodla belirtilir. Bu kodun son dört hanesi, lastiğin üretim tarihini gösterir. Örneğin, 2019 yılında üretilen bir lastiğin DOT kodu 1919 olarak başlar.
Araç muayenesi sırasında lastiklerin tarihine bakılmasının sebebi, lastiklerin yaşlanması ve aşınması durumunda güvenlik riski oluşturabilmesidir. Eski ve aşınmış lastikler, yol tutuşunu olumsuz etkileyebilir, fren mesafesini uzatabilir ve patlama riski taşıyabilir. Bu nedenle, araç muayenesinde lastiklerin tarihine ve durumuna dikkat edilir.
Araç muayenesinde lastik tarihine bakılmasının yanı sıra, lastiklerin diğer özellikleri de kontrol edilir. Araç muayenesi sırasında lastiklerin dış yüzeyindeki kesikler, çatlaklar, baloncuklar ve diğer deformasyonlar incelenir. Ayrıca, lastiklerin desen derinliği ve basınç seviyesi de kontrol edilir. Bu kontroller, lastiklerin güvenli bir şekilde kullanılabilir olup olmadığını belirlemek için yapılır.
Özetlemek gerekirse, araç muayenesinde lastik tarihine bakılır ve lastiklerin tarihleri, DOT koduyla belirtilir. Lastiklerin tarihine bakılmasının amacı, güvenlik açısından önemli olan lastiklerin yaşlanma ve aşınma durumlarını kontrol etmektir. Araç muayenesinde lastiklerin tarihine ek olarak, diğer özellikleri de kontrol edilir. Bu kontroller, aracın güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için önemlidir.

Araç Muayenesinde Lastik Tarihine Bakılıyor Mu?​

Araç muayenesinde lastik tarihine bakılıyor mu?
Araç muayenesinde lastiklerin üretim tarihine bakılır.
Lastiklerin üretim tarihi, lastiklerin sağlamlığını ve dayanıklılığını gösterir.
Lastiklerin üretim tarihi 5 yıldan fazla ise değiştirilmesi gerekir.
Araç muayenesinde lastik tarihine bakılmazsa ceza kesilebilir.

Araç muayenesinde lastik tarihine bakılıyor mu?
Lastiklerin üretim tarihi, aracın güvenliği için önemlidir.
Lastiklerin üretim tarihi 4 rakamı ile başlar ve hafta ve yıl bilgisini içerir.
Lastiklerin üretim tarihi lastiğin yanak kısmında bulunur.
Araç muayenesinde lastik tarihi kontrol edilmezse araç trafikten men edilebilir.

Geri