AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arac muayene agir kusurlar neler 2021?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Arac muayene ağır kusurlar neler 2021?​

Direksiyon ve ön düzen muayenesi testlerine göre ağır kusur sayılanlar:
Araçlarda ağır kusurlar nelerdir?
7Diğer aksamlarının muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Araç muayene ilk yardım çantası zorunlu mu?
Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen ekipmanlar arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.

Araç muayene de nelere bakıyorlar?​

Bunlar: taşıt tanıtımı, fren sistemi, direksiyon sistemi ve direksiyon, görüş özellikleri, aydınlatma sistemi, süspansiyon, lastik ve tekerler, zorunlu ekipmanlar, gürültü kirliliği kontrolü gibi denetimlerdir. Bu denetimler araç muayenesi yönetmeliği tarafından yapılmaktadır.
Ilk yardım çantası olmadan araç muayeneden geçer mi?
Buna rağmen, araç ilk yardım çantası bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır. Yani aracınızda ilk yardım çantası yoksa veya bulunmuyorsa aracınız hafif kusurlu olarak değerlendirilir. Hafif kusurlu olarak değerlendirilen bir araç ise muayeneden geçer.
Hafif kusurlar muayeneden geçer mi?
Kusursuz Araç: Muayenede geçer raporu alır. Hafif Kusurlu Araç: Muayeneden geçer raporu alır. Ağır Kusurlu Araç: Muayeneden geçer raporu alamaz. En fazla 1 ay süre içerisinde aracın tamir edilip, yeniden muayeneye girmesi gerekmektedir.

İlk yardım çantası olmadan araç muayeneden geçer mi?​

Muayenede yangın tüpü ve ilk yardım çantası ağır kusur mu?
Araçların kusursuz biçimde muayeneden geçmesi için lastik tekerlekli traktörler ve motosiklet hariç tüm motorlu taşıtlarda yangın tüplerinin yer alması gerekmektedir. Ancak ilgili araçlarda yangın söndürme tüplerinin bulundurulmaması hafif kusur olarak sayılmaktadır.
Yangın tüpü olmadan muayeneden geçer mi?
Yangın tüpü olmadan muayene geçer mi sorusu araç sahiplerince en çok sorulan sorulardan biridir. Yangın tüpü olmadan da araç muayeneden geçebilir. Araçların muayeneden geçmesi için ağır kusurlara sahip olmaması gerekmektedir. Araç yangın tüpü bulundurulmaması da araçların hafif kusurlu olmasını sağlar.

Geri