AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arac Model Yili nasil ogrenilir?

Editör

Yeni Üye

Araç Model Yılı nasıl öğrenilir?​

İlk adım, şasi numarasını öğrenmektir. Satıcı ile iletişime geçip şasi numarasını istedikten sonra internet üzerinden şasi numarası sorgulaması yapan siteleri ziyaret etmelisiniz. Burada aracın üretim yılı, model ismi, üretim yeri ya da motor hacmi gibi kritik bilgileri görebilirsiniz.

Aracın ilk tescil tarihi ne demek?​

Aracın ilk tescil tarihi ne demek?
Aracın trafiğe çıktığı tarih tescil tarihi olarak ifade edilir. Genelde bu durum aracın üretildiği tarih ile karıştırılır. Ancak aracın tüm işlemlerin tamamlanması ile beraber trafiğe çıktığı durum tescil tarihi olarak bilinir. Böylece yapılan işlemler ile beraber araç artık trafiğe çıkmaya hazır hale gelir.

Üretim yılı ne demek?​

son kullanma tarihi denen olgunun belirlenmesini sağlayan tarih.

14 16 ne demek?​

14 16 ne demek?
1.2-1.4-1.6-1.8 gibi terimler aracın motor hacimleridir.yani 1200,1400,1600,1800 litre diye gider. 8V-16V-gibi terimler ise aracın piston başına düşen sibop sayısını belirler.
Ruhsatta ilk tescil tarihi neden yazmıyor?​
Ruhsatta ilk tescil tarihi yazmıyor diye bir durum söz konusu değildir. Ruhsatın sayfalarına dikkatli bir şekilde bakın. Sol kısımda ruhsatın verildiği il ve ilçe bilgisinin altında “aracın ilk tescil tarihi” ve hemen altında “tescil tarihi” bölümleri bulunmaktadır.

Araç Ruhsat tarihi nerede yazar?​

Araç Ruhsat tarihi nerede yazar?
Tescil tarihi aracın ruhsatında yazdığından, ayrıca internetten bu tarihi aramak için sorgulama yapmaya gerek yoktur. Eğer aracın ruhsatı yanınızdaysa tescil tarihini de öğrenebilirsiniz. Ruhsatta ilk tescil tarihi yazmıyor diye bir durum söz konusu değildir. Ruhsatın sayfalarına dikkatli bir şekilde bakın.

Plaka değişince tescil tarihi değişir mi?​

Plaka değişmedikçe de değişmezdi. Plaka değişince son tescil tarihi ile birlikte aynı tarih trafiğe çıkış olarak da yazılırdı. Ama yeni sistemde artık aracın ilk trafiğe çıkış tarihi yazıyor ve satışla değişmiyor.

Arabanın hangi paket olduğu ruhsatta yazar mı?​

Arabanın hangi paket olduğu ruhsatta yazar mı?
Ruhsatta paket yazar, opsiyon paketleri yazmaz. Detaylı halleri şase numarası üzerinden servisten öğrenilebilir veya iletişim hattından o yıla ait broşür istenir, gelen broşür ile araç karşılaştırılır.

**Araç Model Yılı Nasıl Öğrenilir?**

Araç model yılını öğrenmek için ilk adım şasi numarasını belirlemektir. Bu numarayı satıcıdan talep edebilir ve ardından internet üzerinde şasi numarası sorgulaması yapan siteleri ziyaret edebilirsiniz. Bu siteler aracın üretim yılı, model ismi, üretim yeri, motor hacmi gibi önemli bilgileri sunacaktır.

**Aracın İlk Tescil Tarihi Ne Demek?**

Aracın ilk tescil tarihi, aracın trafiğe çıkış tarihidir ve genellikle aracın üretim tarihiyle karıştırılmaktadır. Bu tarih, aracın tüm resmi işlemlerinin tamamlanması ve trafiğe çıkması anlamına gelir. Yani araç artık kullanıma hazır hale gelmiş demektir.

**Üretim Yılı Ne Demek?**

Üretim yılı, aracın üretildiği yıl anlamına gelir. Bu tarih aracın model yılı olarak kabul edilir ve aracın seri üretimine başlandığı yılı ifade eder. Üretim yılı, aracın ne zaman üretildiğini belirler ve genellikle araçın model adıyla birlikte kullanılır.

**14 16 Ne Demek?**

"14 16" gibi ifadeler genellikle aracın motor hacmini ve silindir sayısını ifade eder. Örneğin, 1.2, 1.4, 1.6 gibi terimler aracın motor hacmini temsil ederken, 8V, 16V gibi terimler ise aracın silindir başına düşen supap sayısını belirtir.

**Ruhsatta İlk Tescil Tarihi Neden Yazmıyor?**

Ruhsatta ilk tescil tarihi genellikle yazılır. Ruhsatın sol kısmında aracın ilk tescil tarihi ve tescil tarihi bilgileri bulunabilir. Eğer bu bilgilere ulaşamıyorsanız, ilgili trafik ve noter kurumlarından destek alabilirsiniz.

**Araç Ruhsat Tarihi Nerede Yazar?**

Araç ruhsatında tescil tarihi yazmaktadır. Bu bilgi ruhsatın sayfalarında yer alır ve aracın trafiğe çıkış tarihini gösterir. Ruhsat yanınızdaysa, tescil tarihini kolayca görebilirsiniz.

**Plaka Değişince Tescil Tarihi Değişir Mi?**

Eski plakanın değiştirilmesi durumunda tescil tarihi genellikle değişmez. Ancak yeni plaka ile birlikte trafiğe çıkış tarihi ve son tescil tarihi bilgileri güncellenebilir. Yeni plakanın tescil tarihini etkileyen faktörler arasında yer alabilir.

**Aracın Hangi Paket Olduğu Ruhsatta Yazar Mı?**

Ruhsatta aracın hangi paket olduğu genellikle yazmaz, ancak bazı durumlarda belirli seviyelerde paket bilgileri bulunabilir. Daha detaylı paket bilgileri için servislerden yardım alabilir veya ilgili araştırmaları yapabilirsiniz. Opisyon paketleri için ise genellikle detaylı inceleme yapılması gerekebilir.

Geri