AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arac mahrumiyet bedeli sigorta oder mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Araç mahrumiyet bedeli sigorta öder mi?​

Hasar gören aracın onarım süresince kullanılamaması sebebiyle araçtan yoksun kalma tazminatı gündeme gelir. Araç mahrumiyeti sebebiyle oluşan zararı zorunlu mali sorumluluk sigortası karşılamaz.

Hasar değer kaybı nasıl hesaplanır?​

Araç değer kaybı hesaplama formülü, hasar miktarına ve kilometre katsayısına göre belirlenir. 75.000 km ile 149.000 km arasında yol kat eden tüm araçların katsayı çarpanı yeni düzenlemeyle aynı alınır. Araçtaki toplam değer kaybı; baz değer kaybı, hasarın boyutu ve aracın yıpranma düzeyi çarpılarak elde edilir.
Araç değer kaybı avukat ücreti ne kadar?
Bu şekilde mağduriyetinizi önleyen avukatların araç değer kaybı avukat ücreti sigorta şirketi ya da karşı araç sahibinin ödeyeceği miktarlar 20.000 TL’ye kadar olan araç değer kaybında 2.725 TL olarak ödenir.

Değer kaybı ne kadar sürede sonuçlanır?​

Değer kayıplarının başvuru üzerine ödenmesi de karşılaşılan bir durum. Eğer yapılan ödeme araçta meydana gelen değer kaybını hakkaniyetli olarak karşılıyorsa dava açmaya dahi gerek kalmamaktadır ve bu çözüm yolu 15 gün içerisinde sonuçlanır.

Mahrumiyet bedelini kim öder?​

Hasar gören aracın onarım süresi boyunca kullanılamaması sebebiyle ortaya çıkan zarar araç mahrumiyet tazminatı ya da araçtan yoksun kalma tazminatı olarak tanımlanmaktadır. Onarım süresince kullanılamayan araçlardan dolayı kazada kusuru bulunan araç sahibi ve sürücüsü müteselsil olarak sorumludur.
Araç mahrumiyet bedeli nedir?
Hasar gören aracın onarım süresi boyunca mahrum kalacağından, sigorta firması tarafından bir ikame araç verildiği takdirde bu zarar karşılanmış olmaktadır.
Trafik sigortası hasar bedeli, zarara uğrayanların kusur oranına göre belirlenir.
Kazada kusurunuz yok ise 10.000 TL’yi, kusurunuz % 25 ise 7.500 TL’yi, kusurunuz % 50 ise 5.000 TL’yi, kusurunuz %75 ise 2.500 TL tutarındaki araç değer kaybınızı talep edebilirsiniz. Eğer kusurun tamamı size aitse herhangi bir talepte bulunamazsınız.
Araç değer kaybı avukat ücretini kim öder?
Araç Değer Kaybını Kim Öder sorusunun en net cevabı hasara sebep olan aracın sigortasını yapan firmadır diyebiliriz.

Değer kaybı ücreti ne kadar?​

Yani aracınızda meydana gelen maddi hasarlarda meydana gelen hasar araç rayiç bedelinizin %2 sinden fazla olmayacaktır. Örneğin piyasa değeri 100.000,00 TL olan aracınızda 1.500,00 TL hasar meydana geldiğinde değer kaybınız bu miktardan fazla bile olsa 1.500,00 TL den fazla değer kaybı alınamayacaktır.

Araç değer kaybı sonucu nereden öğrenilir?​

Araç değer kaybı için hasar sorgulaması yapmanın üç farklı yolu bulunmaktadır. Bunlardan birincisi e-devlet Kapısı üzerinden yapılan sorgulama, diğeri SMS yolu ile yapılan sorgulama diğeri ise SBM Sigortam360 uygulaması üzerinden yapılan sorgulama.
Değer kaybı Tramere işlenir mı?
Araç değer kaybı tramere işlenir mi? Trafik kazalarında hasar gören araçlar yenilenip eski haline dönse de TRAMER kayıtlarına hasarlı araç olarak geçmektedir. Bu durum da aracınız için değer kaybını işaret etmektedir.

Araç üzerinde hak mahrumiyeti var ne demek?​

Araç hak mahrumiyeti, araç sahiplerinin araçları üzerindeki haklarına bir takım şartlar yerine getirilene kadar el konulması olarak ifade edilebilir. Araç hak mahrumiyeti, kişilerin araçlarını satabilmeleri için de engel oluşturmaktadır.

Kazanç kaybı hangi mahkeme?​

Yukarıda belirttiğimiz gibi kazanç kaybı sigorta şirketinden istenilmemektedir. Araç sürücüsü ve araç sahibine karşı dava açılacaktır. Bu nedenle bu davada görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesidir.
Araç mahrumiyet bedeli kimden alınır?
ARAÇ MAHRUMİYET TAZMİNATINDAN KİMLER SORUMLUDUR? Kazanç kaybı ve ikame araç tazminatından kazada kusurlu tarafın araç sahibi ve araç sürücüsü müteselsil olarak sorumludur. Araç sahipleri istedikleri kişiye dava açarak tazminatının tamamını talep edebilmektedir.
 
Geri
Üst