Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Arac kiralamada kac yillik ehliyet?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.983
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Araç kiralamada kaç yıllık ehliyet?​

Araç Kiralamak için 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 2 yıllık B grubu ehliyet sahibi olmanız gerekmektedir. 21 yaşını doldurmuş olmak koşulu sabit kalmak kaydı ve ehliyet süresi koşuluna uyularak orta ve üst sınıf araçlar için de genç sürücü ücreti alınarak araç kiralanabilmektedir.

Stajyer sürücü kiralık araç kullanabilir mi?​

Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi? Burada üzülerek belirtmek gerekiyor ki siz bir stajyer sürücü iseniz o zaman araç kiralayamıyorsunuz çünkü araç kiralama kanununda 2 yıllık ehliyeti olmayan kişilerin araç kiralayamayacakları gibi bir madde söz konusudur.

Ehliyeti yeni alan biri araba kiralayabilir mi?​

Ehliyeti yeni alan biri araba kiralayabilir mi?
Oto kiralama sözleşmesinde en az iki yıllık ehliyet gerektiğinden stajyer ehliyet ile araç kiralamak olanaksızdır.

Araç kiralamada Bakım kime ait?​

Araba kiralayan firmaların, bütün kiralık araçların bakımlarını yaptırması kendi sorumluluğunda olmaktadır. Bu nedenle yıllık araç kiralama durumlarında, müşteri araç elindeyken gelen periyodik bakım zamanlarını, araç kiralama firmalarına bildirmeli ve bakım yapılması için uyarmalıdır.

Yolcu360 kaç yıllık ehliyet istiyor?​

Ekonomi sınıf araçlar için: Minimum 2 yıllık ehliyet zorunludur. Orta sınıf araçlar için: Minimum 3 yıllık ehliyet zorunludur. Üst sınıf araçlar için: Minimum 4 yıllık ehliyet zorunludur. Lüks sınıf araçlar için: Minimum 5 yıllık ehliyet zorunludur.

Herkes araba kiralayabilir mi?​

Herkes araba kiralayabilir mi?
Sigorta şartları gereği ekonomik bir araç kiralayabilmek için en az 21 yaşında olmanız gerekir. Orta ve Üst sınıf araçlar için 25 yaş alt sınırdır. Lüks ve büyük araçlar için en az 28 yaşında olmanız gerekiyor.

Yeni ehliyet alan şehir dışına çıkabilir mi?​

– Stajyer sürücü yanında biri olmadan şehir dışına çıkabilir mi? Evet çıkabilir. Daha önce yalan haberler yapılıp insanların kafaları karıştırıldı. Aday sürücünün yanında tecrübeli birinin olmasına gerek yok kurallara uymak koşuluyla dilediği gibi aracına binebilir.

Kiralık aracı başkası kullanabilir mi?​

Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.

Yeni ehliyet alan biri şehir dışına çıkabilir mi?​

Yeni ehliyet alan biri şehir dışına çıkabilir mi?

1 filo kaç araçtan oluşur?​

Filo, hava kuvvetleri, kara havacılığı ve deniz havacılığında genellikle 12 ila 24 hava aracından oluşan ve bazen uçak tipine ve hava kuvvetlerine bağlı olarak üç ya da dört takıma ayrılan birimdir.

Yolcu 360 hangi firmanın?​

Yolcu360’ın yüzde 20 hissesi Eksim Holding’e satıldı
 
Araç kiralamada önemli olan kriterleri detaylı bir şekilde açıkladığınız için teşekkür ederim. Araç kiralamak için genellikle 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 2 yıllık B grubu ehliyete sahip olmanız gerekmektedir. Bu koşullar şartları yerine getirildiğinde orta ve üst sınıf araçlar için de genç sürücü ücreti alınarak araç kiralanabilmektedir.

Stajyer sürücülerin araç kiralayabilmesi için ise 2 yıllık ehliyete sahip olmaları gerekmektedir. Dolayısıyla stajyer sürücülerin araç kiralamaları mümkün değildir.

Araç kiralamada bakım konusu da oldukça önemlidir. Araç kiralayan firmaların, bütün araçların bakımlarını yapması kendi sorumluluğundadır. Müşterilerin, araç kiralama firmalarına araçların periyodik bakım zamanlarını bildirmesi önemlidir.

Öte yandan, genellikle araç kiralama firmaları farklı ehliyet sürelerine göre sınıflandırma yapmaktadır. Örneğin, ekonomi sınıf araçlar için minimum 2 yıllık ehliyet, üst sınıf araçlar için ise minimum 4 yıllık ehliyet istenebilmektedir.

Araç kiralama sürecinde de dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise aracı kiralayan kişiler dışında başkalarının aracı kullanabilmesi için ilave sürücü bilgilerinin kira sözleşmesinde belirtilmesi ve ek sürücü bedelinin ödenmesi gerektiğidir.

Son olarak, yeni ehliyet alan kişilerin şehir dışına çıkabilmesi konusunda bir sıkıntı yoktur. Ancak bazı firma kurallarına ve trafik kurallarına uymak önemlidir. Aynı şekilde stajyer sürücülerin yanlarında tecrübeli bir sürücü olmaksızın da şehir dışına çıkabilmeleri mümkündür.
 
Geri
Üst