- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Araç değer kaybı nasıl ödenir?
Araç Hasar Ödemesi İçin Gerekli Bilgi ve Belgeler- İlgili sigorta şirketine başvuru formu.
- Değer kaybı talep edilen araca ilişkin hasar ekspertiz raporu.
- İlgili hasar fotoğrafları
- Anlaşmalı kaza tespit tutanağı
- Zarar gören aracın ruhsat fotokopisi.
- Sigortalı araç sürücüsünün sürücü belgesi fotokopisi.
Araç değer kaybı hangi durumlarda alınır?
Araç değer kaybı hangi durumlarda alınır?Uğradığınız zararı kusuruyla kazaya neden olan araç sürücüsü veya onun aracının trafik sigortasını yapan şirketten talep edebilirsiniz. Değer kaybınızı alabilmek için sigorta tahkim komisyonuna başvurabileceğiniz gibi icra takibi yapmanız veya Asliye Ticaret Mahkemeleri’nde dava açmanız mümkündür.
Değer kaybı parası ne zaman yatar?
Değer kaybı parası ne zaman yatar?Araç değer kaybı yazılı başvuru yapılan tarihten itibaren Sigorta şirketi 15 gün içinde ödemeyi yapmak ve cevap vermek zorunluluğu bulunmaktadır. ! 5 gün içinde ödeme yapılmaz ise Tahkim komisyonuna başvur yapılır.
Trafik kazasında araç değer kaybı nasıl alınır?
Değer kaybı almak için, suçlu olan tarafın sigorta şirketine başvuru yapılır. Kazaya karışan ve suçlu olan araç sürücüsünün zorunlu trafik sigortası şirketine gerekli işlemler için başvurulması gerekir. Hatalı sürücünün trafik sigortası bulunmuyorsa, sürücüye veya ruhsat sahibine dava açılabilir.Araç değer kaybı hangi parçalar?
Araç değer kaybı hangi parçalar?Yeni düzenleme ile artık 160 bin km sınırı kaldırılmakla birlikte plastik tampon/parça onarımları, cam, radyo/teyp, lastik, hava yastığı, jant, mekanik, elektrik, elektronik ve döşeme aksamı gibi parçalar değer kaybı kapsamına alınmıştır.
Değer kaybı en fazla ne kadar ödenir?
Değer kaybı en fazla ne kadar ödenir?Yani aracınızda meydana gelen maddi hasarlarda meydana gelen hasar araç rayiç bedelinizin %2 sinden fazla olmayacaktır. Örneğin piyasa değeri 100.000,00 TL olan aracınızda 1.500,00 TL hasar meydana geldiğinde değer kaybınız bu miktardan fazla bile olsa 1.500,00 TL den fazla değer kaybı alınamayacaktır.