AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Arac cekme belgesi kac para?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.484
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Araç çekme belgesi kaç para?​

Çekme belgesi olan aracın, trafikte kullanılmaya başlanması için ortalama 1000 TL masraf yapılması gerekmektedir. Trafiğe geri dönebilmesi için EK-1 belgesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan belge için 10 TL harç bedeli talep edilmektedir. Şoförle odasından alınması gereken dosya için 10 TL masraf ücreti talep edilir.

Araç Çekme Belgesi nasıl alınır?​

Araç Çekme Belgesi nasıl alınır?
Şoförler ve Otomobilciler Odası’na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.

Araç çekme belgeli olunca ne olur?​

Çekme belgesi, aracın tüm borçları ödenerek, aracı vergi ve diğer yükümlülüklerden kurtarmak için alınan bir belgedir. Çekme belgesi alan aracın plakası Trafik Müdürlüğüne teslim edilir ve istenen bir süre boyunca araç MTV, yani bandrol kullanmadan bir garajda bekletilebilir.

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2020?​

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2020?
Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.
Çekme Belgesi nasıl alınır 2021?​
Aşama Aşama Çekme Belgesi Nasıl Alınır?
- Önce bandrol (Denetim Pulu) almalısınız.
- Varsa tüm trafik borçlarını ödemelisiniz.
- Vergi borçları ödenir ve borcu yoktur belgesi alınır.
- Eski tescil belgesi, diğer trafik belgeleri ve plakası ”Trafik Tescil Birimine” teslim edilir.

Çekme belgeli satış nasıl olur?​

Çekme belgeli satış nasıl olur?
Çekme belgeli araç şu şekilde alınıp satılabilmektedir:
- Aracın satışı noterde yapılmaktadır.
- Hasarlı olarak satın alınan araçların TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamirinın yaptırılması gerekmektedir.
- Zorunlu trafik sigortası yaptırılarak poliçesi hazır bulundurulmalıdır.
 
Araç çekme belgesi almakla ilgili detaylı bir şekilde bilgi vermek isterim:

Araç çekme belgesi almak için öncelikle yapmanız gereken işlem, Şoförler ve Otomobilciler Odası'na başvurarak 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmek olmalıdır. Bu belgeyi doldururken el yazısı yerine daktilo veya bilgisayarla doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmanız da gerekmektedir.

Çekme belgesi alındıktan sonra aracın tüm borçları ödenir ve vergi ile diğer yükümlülükler yerine getirilir. Ardından aracın plakası Trafik Müdürlüğüne teslim edilir ve belirli bir süre boyunca araç garajda bekletilebilir.

Araç çekme belgesi sahibiyseniz ve aracınızı tekrar trafiğe sokmak istiyorsanız, öncelikle aracın muayenesini yaptırmanız gerekmektedir. Muayeneden sonra alınan belge ile birlikte Notere gitmelisiniz ve aracı tekrar trafiğe sokmak istediğinizi beyan etmelisiniz.

Yukarıda belirtilen adımlar 2021 yılında çekme belgesi almak için de geçerli olacaktır. Özetle, bandrol (Denetim Pulu) almalı, tüm trafik borçlarını ödemeli, vergi borçlarını ödemeli ve borcu yoktur belgesi almalısınız. Daha sonra eski tescil belgesi, diğer trafik belgeleri ve plakayı "Trafik Tescil Birimine" teslim ederek işlemleri tamamlamalısınız.

Çekme belgeli bir aracı satmak istediğinizde ise satış noterde gerçekleşmelidir. Hasarlı araçların satılabilmesi için TÜVTÜRK muayenesinden geçmesi gerekmekte ve zorunlu trafik sigortasının yapılması gerekmektedir.

Umuyorum bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Herhangi bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst